EN BÜYÜK TEHDİT

  • 4.04.2012 00:00

Ortadoğu’daki gerilim, ham petrol fiyatlarını ve beraberindeki benzin fiyatlarını yükseltti. Batı ülkeleri ve İsrail, İran’a birbiri ardına ambargo uyguluyor.

Avrupa’nın İran petrolü üzerinde uygulayacağı ambargo 1 Temmuzda hayata geçecek, ancak İran şimdiden İngiltere ve Fransa’ya ihracatı durdurduğunu açıkladı.

İran ile ABD arasındaki gerginlik  akaryakıt fiyatlarına 3 haftada 3 kez zam gelmesini ve ham petrolün 2 ayda 110 dolardan 125 dolara yükselmesine neden oldu.

Moody’s  Analytics’in baş ekonomisti Mark Zandi artan benzin fiyatlarının ABD’nin toparlanması karşısındaki en büyük tehdit olduğunu savundu.

GSYH’sı 772 milyar 298 milyon dolar ile Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi konumunda.

GSYH 2 yılda da ortalamanın üzerinde büyümeye devam etti.

2011 yıllık GSYH büyümesi %8.5 ile beklentilerin çok üzerine çıkmıştır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, büyüme deki sağlıklı yapının 2012’de de etkisini sürdürmesini ve büyümenin yüzde 4 seviyesinde gerçekleşmesini beklediğini kaydetti.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının finansal güvenlik duvarının arttırılması konusunda anlaşmaya varmalarının etkisiyle ve ABD’den gelen iyi haberler etkisiyle borsalar yükseldi.

1Nisandan itibaren geçerli olacak olan %8.1 Elektrik zammı ve %20 oranında Doğalgaz daki fiyat artışı doğalgaz ile üretim yapan şirketleri olumsuz etkileyecek.

Doğalgaz kullanımı Akenr %54- Asken %80- Zoren %62 (Oyak Yatırım )

Bir önceki yazımda önerdiğim hisselerden Bizim Toptan hedefinin üzerine çıktı. Kütahya Porselen ise hedefine yaklaştı tutmaya devam edebiliriz.

Ak Enerji ve Aksa ise kısa vadede hedeflerinin altında kaldı. Uzun dönem için tutulabilir.

Uzun vade de hisse önerilerimi birkaç gün içerisinde köşe yazımda sizlere ulaştıracağım.

Bol Kazançlar…

 

 

 

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Vatandaş
    Vatandaş
    23.09.2011 00:56

    Yazınızda ki en can alıcı rakam kişi başına düşen sağlık gider 103 dolardan 671 dolara çıkan değerdir. Bu da israfın nereye çıktığıdır.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız