NE DÖVİZ NE ALTIN EN İYİSİ NAKİT TE KALIN

  • 19.12.2011 00:00

 

Euro Bölgesindeki 17 ülke içinde bulundukları sıkıntılı süreçten kurtulabilmek için anlaşmak zorunda olduklarını nihayet anladılar.

Birbirlerinden nefret eden bu ülkeler yapılan toplantıda  AB'nin 27 ülkesinin İngiltere hariç 26'sının oluru ile mali birlik konusunda mutabakat sağlıyor. 

Mali birlik konusunda mutabakat sağlanması  bir nebze de olsa piyasaları rahatlattı.

Peki uzlaşma sağlandı kriz bitti mi?

Tabii ki hayır bu süreç oldukça uzun sürecek. Hatırlarsanız Merkel ne dedi;

Krizin çözümü yıllar alacak...

Bu sözü yabana atmamak lazım. 

Benzer bir uyarı da Moody's den geldi. Moody's Euro birliği mutabakatı yetmez finansal çözümü görelim dedi.  Finansal çözümün gecikmesi halinde her an notunuzu indiririm  dedi.

Başka bir uyarı da paranın patronundan geldi.

IMF Başkanı Christine Lagarde, '' Bu, bir grup ülke tarafından çözülebilecek bir kriz değil , tüm ülkelerin, bölgelerin, her  devleti ilgilendiriyor. 

Çünkü dünya da hızla tırmanan krize karşı korunaklı olan bir ekonomi yok. Ne düşük gelirli ülkeler, ne gelişen ekonomiler ne de süper gelişmişler etki alanı dışında değil  diye  konuştu.

Bu gelişmeler yaşanırken, Uluslararası derecelendirme kuruluşu olan Fitch Dünyanın önde gelen sekiz bankanın Viability (yaşayabilirlik ) notunu düşürdü.

Bütün bunlar yaşanırken  bu olumsuz tablonun bir süre daha devamını öngörerek değerli yatırımlarınız için ne döviz ne altın en iyisi nakit te kalın…

Bol kazançlar...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız