YATIRIMCI NE YAPMALI

  • 23.10.2011 00:00

 

MB Para Politikası Kurulu ( PPK ) politika faizini % 5,75 seviyesinde tutmasına rağmen, gecelik borç verme faiz oranını % 9’dan % 12,5’a çıkarması bankacılık sektörünün maliyetlerini yükselteceği beklentisiyle piyasalar tarafından olumsuz algılandı.


MB’sının faiz kararları sonrası gösterge faizde sert yükseliş ile birlikte bankacılık hisseleri öncülüğünde sert satışlar görüldü.

MB’dan yapılan yazılı açıklamada TL’nin değer kaybı dolayısıyla önümüzdeki dönemde cari açığa olumlu yönde katkıda bulunacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Moody’s Fransa’nın önemli mali ve ekonomik reformları gerçekleştirmede başarısız olması halinde AAA olan kredi notunun görünümünü gelecek üç ayda negatife indirebileceğini bildirdikten sonra


Son dakika haberi olarak;


 S&P,  Bölgede durumun kötüleşmesi halinde beş ülkenin kredi notunu indirebileceği uyarısında bulundu.


Başta Fransa olmak üzere İspanya, İtalya, İrlanda ve Portekiz.


AB ülke liderlerinin bir çözüm bulmak için uğraştıklarını görüyoruz. Fakat çok ağır ilerledikleri için bir türlü netice alınamıyor ve her geçen gün kriz derinleşiyor. Bu krizin tüm AB ülkelerine ciddi zararlar vereceğinin farkına varan liderler mutlaka bir çözüm yolunda anlaşacaklardır. Bu durum bazı ülkeler için çok sancılı geçecektir. Anlaşmaya varılan bu yolda zaman zaman ciddi aksaklıklar görülecektir.


Bu hafta  Sarkozy- Merkel görüşmelerinden pozitif bir sonuç alınmaz ise zararına da olsa kısa vadede elimizdeki hisseleri  çıkarmamız faydalı olacaktır.


Bu haftaki görüşmelerden kimseyi çok memnun etmese bile anlaşma sağlanacaktır. Başka bir çözüm yolları bulunmamaktadır.


Peki Yatırımcı bu durumda ne yapmalı ?


Euro bölgesindeki borç sorunları ve global ekonomideki yavaşlama sinyalleriyle yakın zamanda altın tavan yaparak 1,920 dolara çıkmıştı. Orta Vadede yine bu fiyatları görmesini bekleyebiliriz.

 Bunun için 1,600 dolar/ons seviyeleri   Altın AL

Borsada tepki alımlarında Kısa vadede  Kademeli Satış 

Dolar-Euro                                            Nötr


Hisse önerilerinde ise uzun zamandır takip ettiğim  ‘OTOKAR’


2010/9 Aylık net karı 7,292,090 TL iken

2011/9 Aylık net karı 31,791,082 TL’ye çıkan Otokar  Uzun vadede portföylerde bulunması yatırımcısını üzmeyecektir.

Ancak kısa vadede yeni hisse alınmaması faydalı olacaktır.


Bu vatan için canlarını feda eden Tüm Şehitlerimize ve Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Yaradan’dan Rahmet,  yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim. Milletimizin Başı Sağolsun…    


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız