CARİ AÇIK

  • 28.07.2011 00:00

 

      Hafta başında FITCH Analisti ED Parker cari açık nedeniyle not artışının belirsiz olduğunu belirterek Merkez Bankası.2nın politikalarını eleştiren demeçler vererek piyasaları dalgalandırdı. Borsa düştü, dolar arttı. 2 yıl içinde kredi notunun artırılma olasılığının arttırılmama olasılığından daha yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

Şahsen not arttırımının büyük bir kriz yaşanmadığı varsayımından yola çıkarsak en geç 2012 yılı içerinde gerçekleşeceğini bekliyorum. Çünkü;

41 yıl aradan sonra Türkiye'nin Bütçesi yılın ilk 6 ayında ve ilk defa 2,9 milyar TL fazla verdi.

Böylece birçok büyük ekonomiye sahip ülkelerin( ABD dahil ) üzerinde bir bütçe performansı gösterdi.

Ayrıca sadece Avrupa'da değil tüm OECD ve G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülke durumunda. Merkez Bankası rezervleri oldukça iyi düzeylerde.

En son ülkemizi 1989 yılında ziyaret eden Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick Türkiye  gibi büyüyen bir ülkede Cari Açık Anlaşılabilir  Hükümet uzun vadeli ve sıkı bir tedbir politikası uyguluyor dedi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Cari Dengenin yılın son çeyreğinden itibaren iyileşeceğini vurgulayarak piyasalara güven verdi.

Bir süre daha Avrupa Ülkelerine ilişkin belirsizliklerin piyasalar üzerinde etkili  olmaya  devam edeceğini söyleyebiliriz.

Fakat Kısa vadede hem Dünya'da hem de ülkemizde herhangi bir kriz yaşanacağını beklemiyorum.

Hisse senetlerindeki düşüşleri fırsat olarak algılamanızı mali yapıları sağlam güvenilir hisselerde kademeli alımı rahatlıkla önerebilirim.

Daha önceki hisse önerilerimde yüksek kar sağlayan yatırımcılar için yeni alım önermiyorum. Ellerindeki hisseleri bir süre daha TUT 'malarını zararda olanların ise imkanları var ise AL-BEKLE tavsiyesi ile UZUN VADEDE YÜKSEK KAZANÇ elde etme olasılıklarının olduğunu hatırlatmak istiyorum.

 

Bol Kazançlar Dileğiyle...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ahmet Yavuz ÇAĞRICI
    Ahmet Yavuz ÇAĞRICI
    3.06.2011 23:41

    Evet artık masal dinlemeye vaktimiz yok İmdat bey. Aynı karede görüntülemekten duyduğunuz huzuru yüzünüz de okuyabilmemizi sağlayan sayın vekil adayımızla hangi asgari müştereklerde buluştuğunuzu detaylıca anlatırsanız oyum onundur.Ama hala 9 yılda ne oldu masalıyla cevap verecekseniz, yoksulluk yolsuzluk edebiyatı yapacaksanız, Boluya gelmeyen ama toplumun % 50 si ile gönül bağı kurabilmiş Başvekile Aleyküm selam deyip bir oyu ondan esirgemeyeceğim. Saygı ve selamlarımla

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız