NEDEN BORSA?

  • 23.01.2011 00:00

 

Borsa   serüvenime başladığımda henüz 19 yaşında idim. Bismillah başlar başlamaz 1990 Körfez krizi ile İMKB’ye   hoş geldin  dediler.  Körfez krizi beni yıldırmadı ve hisse senetlerine olan ilgimi ve merakımı daha fazla arttırdı. Her geçen gün hisse senedi miktarım artmaya başladı. Kazanmaya başlamıştım.  Kazandıkça daha fazla heveslenip   gençliğin de vermiş olduğu heyecanla borsaya ayırdığım zamanı ve paramı yükselttim. Artık borsa oyuncularından birisiydim. Kazanmayı öğrendiğimi zannettiğim anda 1994’teki 5 Nisan kararları ile ciddi zararlar ettim.

 

1994’teki ciddi kayıplardan sonra karamsarlığa kapıldım.

 Galiba ben bu işi beceremiyorum,

Neden kardayken  satmadım,

Neden  portföyümün  çoğunluğunu hisse senedine yatırdım,

Niye bu hisse senedini aldım….

Beynimde nedenler, niçinler ,nasıllar , cevapsız sorular günler boyu süren uykusuz geceler…

Alırken cömert satarken cimri davrandığım için 3 yıl sonraki Uzakdoğu krizi’nede hisse senedi ile yakalandım.

Bu büyük krizlerin haricinde günlük , haftalık krizlere de bizim borsamızda sıkça rastlanır.

 

Bir siyasetçi çıkar bir şeyler söyler borsamız anında tepki verir . Bu yüzden sadece piyasaları değil siyasetçileride takip etmek zorundaydı borsada oynayanlar.

Çok stresli günlerdi ve ben çok yorulmuştum. Çok az uyuyor borsa ile yatıp kalkıyordum. TV’de haber programlarını,ekonomi dergileri ve gazeteleri ile  siyasetçilerin demeçlerini  takip ediyordum. Biraz dinlenmek  için gönüllü komando olarak askere gittim.

 

Gelecek haftaki yazımda  Borsa’da  kazanmanın aslında çok zor olmadığını , nasıl kazanılacağı ile ilgili kazandığım tecrübelerimi  sizinle paylaşacağım. Ayrıca alanında uzmanlaşmış arkadaşlarımızla yaptığımız hisse seçimiyle ile ilgili yoğun tartışmalarada yer vererek hisse önerilerimizi  Değerli dostum Emin Candan’ın isteği üzerine siz değerli bizbolulular.com   okuyucularına  aktarmaya  çalışacağım.

Bol Kazançlar dileğiyle….

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız