Futbol şehri olmak kolay değil

  • 16.12.2020 00:00


Futbol oyunu zor bir oyun olmasa gerek, bu oyunu bazen futbolcular, bazen de hocalar zora sokuyor hoca 1 hafta boyunca günde çift idmanda neler yapar neyi kurgular kalan zamanlarda futbolcularına neyi ögütler nasıl bir oyun anlayışı yansıtmaya çalışır.

Bunlar hep oyun içerisinde yaşanabilecek olayların analizidir. Bütün bunlar takım oyununun içerisinde var olan kurallardır. Bu kuralların sahaya nasıl yansıyacagını hocalar belirler.

Bu işte başarılı olan hocalar kariyerine şampiyonluklar ekler başarılı olamayanlar ise istifa ederek başka kulüplerde şansını denemeye çalışır. Boluspor'da bu sezon yaşananlar spor kamuoyunu memnun etmiyor.

Geçmiş yıllarda yaşanan bu gibi başarısız sonuçlarda yapılan eleştiriler bu sezon yaşanmıyor.

Bunun nedeni nedir diye sorduğumuzu düşünsek cevapı uzun yıllar başkanlık yapan Necip Çarıkçı'ya olan yeter artık bırak Boluspor'un yakasını serzenişi olabilir Çünkü bu yönetim Bolunun büyük desteğini alarak gelmiş olup ekonomik anlamda da güçlü olarak sezona başladı.

İşte güç sarhoşluğuna giren yönetim sezon başında transferlerde hata yapmaya başladı, bildiğim kadarı ile 5 kiralık oyuncu alıyorsun hiçbirinin kadroda yeri yok zaman zaman Alican oynasa da bal yapmaz arı misali yararlı olamıyor.

Bedava oynayan kendi altyapı çocuklarını yaramaz diye gönderiyorsun diğer kulüplerin faydalanmadığı futbolcuları maç tecrübesi kazansın diye transfer ediyorsun.

Bu mantıkla yürüyen hiçbir takım ayakta kalamaz.

işte son haftalarda alınan başarılı sonuçlardan sonra muhtemel rakibimiz olan Royal hastanesi bandırmaspor,a verilen üç puanla birlikte taraftara yine hüsran yaşatıldı.

Reha hoca her hafta kadroyu yeniden kurmak yerine artık ideal onbirini kurma gayretini göstermelidir. Kulübü futbolcuların degil hocanın yönettiğini taraftara gösterebilmelidir ki başarıda meyvasını ilk yiyecek kişi kendisi olacaktır.

Bence Boluspor neden başarısız derseniz son haftalarda kazanmak için gayret gösterdiği halde üzerindeki baskıyı atamıyor derim.

Takımlar futbolcuların değil ilin ve yönetimin takımı olmalıdır ki başarılı olabilsin, emeklilik zamanı gelmiş futbolcuların uğrak yeri olan kulüplerin başarı kazanması tesadüflere bağlı kalacaktır.

İyi haftalar...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız