BU PASOLİG KULUPLERİN BAŞINI AĞRITACAK'

  • 14.09.2014 00:00

      

Boluspor iyi oynayarak kazandığı maçta seyircisinden yoksun oynadı dersem yanlış olmaz herhalde, pasolig uygulaması diye çıkarılan bu kural şimdiden bütün kulüplerin canını yakacak görünüyor.

maraton tribünün maçlarda görülmeyen Bolu yazısı o kadar net görüldüki, Boluspor son yıllarda hiçbir maçında bu kadar az seyirciye futbol oynamamıştı.

Bu uygulama nereden ortaya çıktı, nedir bunun kulüplere faydası nedir, zararı varmıdır diye araştırılmadan hemen uygulamaya konulmuş bir federasyon kararı olarak görülüyor.

Her ne kadar futbolda şiddeti önlemeye yönelik bir uygulama olsada, gerçek futbol seyircisini uzaklaştıran bir uygulama gibi görünüyor.

Daha önceki yazılarımda da belirttigim gibi maçların başlamasıyla ortaya çıkacak sorunların iki haftada belirginleşmesi kulüplere yarardan çok zarar vereceğe benziyor.

Uygulama avrupa ülkelerinden İtalya'da denenmiş daha sonra rafa kaldırılmış deplasman kulüplerine uygulansada işlerliğini kaybetmiştir.

Almanya'da düşünülmüş karar aşamasındayken futbol taraftarının yogun baskısı neticesinde vazgeçilmiştir.

Futbolda her spor branşı seyirci ile oynanan bir spordur.

Seyirciye sevdirilmesi gereken bu sporun böylesine denenmemiş uygulamalarla kulüpleri sıkıntıya düşürmesi ileride daha büyük sorunları beraberinde getirecektir. 

 

Boluspor bu maçta iyi oynadı.

Gaziantep maçında yaşanan sorunları çözerek haftaya başlamış ve doksan dakika boyunca sıfır hata ile oynayarak haklı bir galibiyetin mimarı oldu.

üç yabancı kontenjanını iyi kullanarak lige başlayan Boluspor santrafor ve stoper mevkilerindeki oyuncuların uyumu galibiyeti getiren önemli etkenlerdi.

Sag ve sol açıkların topla birlikte kaleye inerek yaptıgı ortalar gollerin oluşmasında önemli oldu.

Reha hoca futbolcularını iki haftalık dinlenme suresi içerisinde iyi motive etmiş olacakki, beklenmedik bir oyun ortaya koydu.

 

Manisa maçı gerıde kaldı bu maç fazla ayaklarımızı yerden kesmeden yolumuza devam etmeliyiz.

Her maç  Boluspor'un transferlerinin sınav maçı olmaya devam edecektir.

Yapılan eleştirilerden  alınması gereken dersler var ise alınmalı fazlasıyla ilgilenmeden yola devam edilmelidir .

İyi haftalar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız