PEMBE DALGA

  • 6.02.2017 00:00


Siz bakmayın Pembe yazdığıma, sürücülerde kafa karışıklığına yol açan  Yeşil dalga uygulamasından bahsetmek istedim bugün.

Nedir yeşil dalga sistemi?

Birbirini takip eden sinyalizasyon sistemlerinin (trafik ışıklarının) bulunduğu alanlarda (Örneğin Bolu’da kalıcı konutlar mevkii) sürücülerin sürekli kırmızı ışıklara yakalanmasını engellemek amacıyla,sinyalizasyon sistemlerinin koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayan sistemdir.

Örneğin, Kalıcı Konutlar mevkiindehastaneden aşağıya inerken ilk trafik ışında kırmızı yanıyoriken durdunuz. Yeşil yandığında hareket ettiniz,saatte 45 km. sabit hızla ilerlerseniz hiçbir zaman kırmızı ışığa yakalanmadan kanal yolunun aşağısına kadar gelirsiniz. Tabelalar böyle diyor. Ama gerçekler öylemi … Deneyin lütfen…

Tabelada belirtilen ile uygulama birbirini tutmuyor.

İster 40 ister 45 ile gidin sonuç belli kırmızı ışığa yakalanıyorsunuz. Eğer 30 km. hızla giderseniz yakalanmıyorsunuz. Peki şehir içinde 30 km. hızla giderseniz diğer sürücüler, sabırsız sürücüler ne yapıyor… El, kol ve ağız hareketlerini anlayabiliyorum. Tabelada neden 45 yazıyor… 30 yazın o zaman.

Araç sürücülerinin aklına da şu soru takılıyor “Birileri bizimle dalga mı  geçiyor . “

Peki bu yeşil dalga sistemi neden bu kadar önemli?

Hepimiz biliyoruz ki duran bir arabanın tekrar yerinden kaldırılması büyük bir enerji kullanmayı gerektirir. Buda araçlarda aşırı yakıt tüketimi ve doğaya daha fazla zehirli gaz salınımı demektir. Ayrıca bir sonraki trafik ışığında yeşili yakalamak için daha fazla gaza yüklenirseniz şehir içinde aşırı hız yapmış olacaksınız ki, buda yayalar ve evcil hayvanlar için tehlike oluşturmak demektir. Bütün bu olumsuzluklardan kurtulmak için yeşil dalga sistemi önemli ve gerekli.

Bazıları Beyaz, bazıları Pembe yalan derler ya… Bu tabelalar  bizimle Pembe pembe dalga geçiyor diyorum…

**********

Sayın Yetkililer, Otogar, Otoban ve Kürkçüler bağlantısını sağlayan yolda birçok kendini bilmez ters yönden gelerek Kalıcı Konutlar mevkiine dönmektedir. İnsanlar bazen dörtlülerini yakarak bazen ne varmış diyerek korna çalarak ters yöne girmektedir.Bu uygulama nedeni ile defalarca trafik de kaza atlattım.

Aynı şekilde alt geçit olmasına rağmen yaşlı başlı kişilerde dahil olmak üzere çoğu kişi Bahçelievler mahallesinde ki Camlı Camii önünden yolun karşısına geçmektedir. Yaptığınız kafes parmaklıklar alçak olduğu için üzerinden atlamaktadırlar.

İnşallah buralarda ölümlü yada yaralamalı bir kaza olmaz. Olur ise vebali size aittir. Lütfen kimsenin burnu kanamadan önlem alın.

Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • nihat ayhan özmen
    nihat ayhan özmen
    10.11.2012 20:43

    ugur zaten gidişattan belli görünen köy kılavuz istemez inşallah herkes aklını başına alırda topunu oynarlar

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız