Vahşi yaşam

  • 11.02.2016 00:00

 

 

Pazar günü TV kanalları arasında tur atarken Amerikan Başkanı Obama’nın konuk olduğu bir programda takılı kaldım.

Doğada ayakta kalma tekniklerini ve yaban hayatı anlatan, içeriğinde mükemmel şeyler olan güzel belgesel niteliğinde programdı.

İlk paragrafta yazdığım gibi konuk Başkan Obama olunca her şey kontrol altında olmak zorunda. Havada uçan helikopter yüzünden bütün yabani hayvanlar saklanmış. Program yapımcısına her şey anlatılmış, kırmızı çizgiler belli…

Sunucu bir şey yaparken gözleri başka kişilere bakıyor, bunu izlerken çok rahat hissediyorsunuz. İzin çıkar ise işlem gerçekleşiyor.

İşin en güzel kısmı bir Başkan (Program sunucusuna göre Dünyanın başkanı) Alaska’da yaban hayvanlarının çok olduğu bir ortamda küresel ısınmanın sonuçlarını gözleri ile görüyor.

Ve orada başta kendi halkı olmak üzere tüm dünyaya “Küresel ısınmaya sizde bireysel olarak dur diyebilirsiniz” diyerek inceden bir mesaj veriyor. 

Bireysel olarak enerji tasarrufu yapmak bunun ilk yolu. Bizde enerji tasarrufu denildiğinde elinde telefon yataktan hiç çıkmayan insanlar aklıma geliyor.

Daha sonra sunucu yarısı bir ayı tarafından yenilmiş Somon balığını çantasından çıkararak ufak bir kamp ateşinde, ince bir taşın üzerinde pişirerek Amerikan başkanına ikram ediyor. Benim için epey bir ilginç sahneydi doğrusu. “Dünya Başkanı” taş üzerinde pişmiş ve hatta yarısı Alaska ayısı tarafından yenilmiş balıktan tattı. Bizden çoğu yetkiliye söyleseniz burun kıvırır tadına bile bakmaz. Haksız mıyım?

Görmeye alışık olmadığımız davranışlar. Hayran kaldım doğrusu.

**********

Başta Amerika kıtası olmak üzere tüm Dünya’yı tehdit etmeye başlayan yeni hastalığın adı Zika virüsüSivrisinekler tarafından taşındığı ve bulaştığı bildirilen hastalıkta biran önce aşının bulunması şart yoksa sivrisinekler ne işe yarar ki, hepsinin kökünü kazıyalım diyen bir grup hayvan düşmanı şimdiden ortaya çıktı bile.

Bu ilk değil sonda olmayacak. Yıllardır hayvanları hastalıklarımızdan sorumlu tutmadık mı?

Kuş gribi denildi tüm kanatlı hayvanları sağlıklı olup olmadığına bakmadan itlaf ettik. 

Büyük baş hayvanlarda Deli dana hastalığı olarak bilinen insanlarda Creutzfeldt-Jacobhastalığı olarak bilinen hastalıkta ise hayvan etleri yiyen kişilerde risk olduğu ve kas erimesi, erken bunama gibi belirtiler olduğu söylenmektedir.

Malum kedi köpek evde beslenmez. Evde beslenir ise onların tüyleri insanı öldürür, yıllardır bize bu söylendi.

Sonuç basit…

Kısaca bütün hayvanları öldürelim en iyisi. Hayvanlar bize mikrop bulaştırıyor ve erken ölmemize neden oluyor.

En iyisi bir cam fanus bütçemize göre. Bol oksijen, temiz su ve bitkiler yeterli…

Saygılarımla.

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız