LAİKLİK ELDEN Mİ GİTMİŞ

  • 15.11.2013 00:00

Laiklik hakkında yazı yazmak için bilgisayarımın başına oturduğum zaman ilk olarak laiklik kavramının tanımını yapmam gerektiğini düşündüm.

En doğru tanımı Türk Dil Kurumu sözlüğünden elde edebileceğimi biliyordum. Hemen www.tdk.gov.tradresine girdim.

Üst üste üç defa arama yaptım. İlk ikisinde “Özür dileriz. Yoğunluktan dolayı aradığınız kelimeyle ilgili bilgi veremiyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” yazısını okuyunca birden telaşa kapıldım aman Allah’ım Laiklik cidden elden gitmiş haberimiz yok dedim.

Korkumun nafile olduğunu üçüncü denememde anladım.

Tanım basit aslında.

“Devlet ile din işlerinin ayrılığı, devletin, din ve vicdan özgürlüğünün gerçekleşmesi bakımından yansız olması.”

Düşündüm,din ve vicdan özgürlüğü bakımından devletimiz hala daha yansız.

Laiklik elden gidiyor söylemi nereden kaynaklanıyor diye etrafıma baktım, birde ne göreyim…

İnsanın insana tahammülü kalmamış.Özgürce ortak yaşama arzusu yerini kin ve nefrete bırakmış.Çalışanın hakkını vermeyerek sırtından geçinmek moda olmuş.Sıra beklemek ahmaklık, kul hakkı yemek alışkanlık olmuş.

Çalışmadan para kazanmak arzusu doğmuş. Köşe kapmaca oyununun ismi köşe dönmece olarak değiştirilmiş.Okuyarak yorumlayan, düşünen gençliğin yerine nette sörf yapan, zamanını heba eden bir gençlik yaratılmış. Yalancılık günah olmaktan çıkmış. Ecdada saygı kalmamış. Küçük büyüğü, büyük küçüğü tanımaz olmuş. Ayaklar baş, başlar ayak olmuş. Haramlar helal, helaller haram olmuş. Daha sayayım mı?

Ey Adem oğulları dikkatinizi çekiyor mu insanlık elden gitmiş!...Laiklik elden gitmiş kimin umurunda?

Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız