GERGEDAN BOYNUZU (+18)

  • 21.08.2013 00:00

Sevgili öğretmenler kulağınıza küpe olsun okul açılınca sakın ama sakın ha hayvanlar alemi hakkında hele ki gergedan hakkında dönem ödevi vermeyin lütfen.

Neden mi? Aslında sürekli radyo dinleyen öğretmenlerimiz konunun önemini çok iyi bilirler.

Geçenler de yoğun iş temposundan ve memleketimden uzaklaşayım dedim. Arkadaşın arabasında CD çalar çalmadığı için radyo ya mahkum kaldım. Uzun zamandan bu yana radyo dinlemiyordum. Radyo da malum ilden ile frekanslar değişiyor. Sürekli frekans ararken bir adamın bağırarak konuşmasına şahit oldum. Adamı ne sinirlendirmiş neye bağırıyor diye biraz kulak kabarttım.

Birden benimne kadar geri kalmışım olduğumu anladım...

Haberlerden habersizmişim…

Millet gergedan boynuzunun nimetlerinden yararlanıyor hatta arayıp teşekkür ediyormuş. Başladım gülmeye. Gülüyorum ama izlediğim belgeseller ve haberler gözümün önüne film şeridi gibi geldi.

Trajikomik bir olay. Nesilleri tükenmekte olan gergedanların vahşice boynuzları kesilmekte ve doğaya bırakılmaktadır. Silahı alınan bir askeri cepheye göndermek gibi bir şey. Doğal olarak birkaç ay içerisinde kendini savunamayan gergedan ölüyor…Peki bu gergedan nesli tükenince ne olacak. Vay insanlığın geleceğine…

Bunu köşemde yazmalıyım diye düşündüm. Eve gidince internetin başına oturdum. Gergedanların anavatanları ve yaklaşık sayıları hakkında bilgi toplamak ve size yazı yazmak istedim. Yüce Google amcama gergedan yazdım, sonuç yine hüsran… Radyo reklamlarında duyduğum, hap ve jel reklamı… Gergedanlar hakkında bilgiyi cımbızla ayıklar gibi o kadar bilgi kirliliği içerisinde ayıklamak benim için bile zor, birde küçük çocukları düşündüm.

Sayın çevreciler ses getirecek eylem yapmak istiyorsunuz. Kürkler giyilmesin diye savaş açıyorsunuz. Ağaçlar kesilmesin diyorsunuz çadırlar kuruyorsunuz. Peki, bu gergedanlar için ne yapıyorsunuz? Yoksa o firmaların müşterisi olduğunuz için mi sesiniz çıkmıyor…

Saygılarımla

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız