TRAFİK IŞIKLARI (SORUN – 1)

  • 13.03.2013 00:00

 

 

Deveye sormuşlar, “Boynun neden eğri? ”diye. Deve, “Nerem doğru ki? ” demiş.

Bu yazıyı yazarken aklıma birden bu atasözü geldi.

Muhakkak dikkatinizi çekmiştir, Bolu’da ki trafik ışıkları (eğer çalışırsa) sadece araç trafiğini düzenlemek amacıyla kurulmuş. Yayaların hiç geçiş hakkı yok.

Başıma gelen hadiseyi sizlerle paylaşmak istiyorum;

Bahçelievler karakolunun karşısında ki yolda karşıdan karşıya geçmek için yöneldiğim sırada, trafik lambasının yayalara yeşil ışık olarak yandığını gördüm ve yoluma devam ettim. Göz ucuyla da sol tarafıma bir baktım ki Bahçelievler karakolunun orada beklemekte olan araçlar son sürat üzerime doğru geliyorlar.

Durumu kavramak çok da uzun sürmedi, hem yayaya hem de araçlara aynı anda yeşil ışık yanıyor. Sonuç kaçınılmaz. Güçlü olan kazanır…

Buna benzer olayı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden, Kardelen meydanına doğru giderken de yaşamanız muhtemeldir.

Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin 2013 sezonu birincisi Atalay Demirci’nin stand upgösterisini hatırlarsınız. Gösterisinde yurt dışında yayaların geçiş üstünlüğünü mizahi bir dille anlatmıştı. Bu durumu bizzat test etmiş ve denemiş biri olarak söyleyebilirim,yurt dışında yayaların üstünlüğü varken, Türkiye’de yayaların hiçbir üstünlüğü yok.

Hatta yaya olarak sürücülerden işittiğiniz lafın, sözün ve el kol hareketlerinin haddihesabı yok. Aracına binmeden önce yaya olan birey o aracın koltuğuna oturunca içinde ki şeytan ortaya çıkıyor. “Yol senin sana yeşil yandı ez onları” diye arka planda birileri sizi olumsuz olarak dürtüyor kesin.

Trafik ışıklarına kadar daha ne sorunlarımız var diyen okurlarımız muhakkak olacaktır. Bu sorunları her hafta yazmaya başlasam 52 hafta boyunca dolu doluyazılar yazabilirim.

Sorunları yazmaya “Vira Bismillah” dedik, inşallah yetkililer yazılarımızı okur da,dertlerimize derman olurlar…

Saygılarımla.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız