KAZAK GİYELİM

  • 25.01.2013 00:00

 

Eğer takip etti iseniz geçen hafta sosyal medyayı Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, "Evde kazak giyilirse klimalar 1 derece az çalışır"sözü epey meşgul etti.

Bu cümle milletin dilinde sakız oldu, komedi malzemesi oldu.

Taner Yıldız’ı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz.

Taner Yıldızın görüşlerini beğenirsiniz yada beğenmezsiniz.

Hükümetin hele ki Taner Yıldız’ın sözcüsü değilim ama şu bir gerçek ki Taner Yıldız çok önemli bir noktaya parmak bastı.

Sizleri fazla sıkmadan birkaç istatistiki veri ile durumu açıklamaya çalışacağım.

1.   Dünyadaki toplam enerji tüketiminin yüzde 47 si ısıtma amaçlı harcanmaktadır. Yani halk ağzı ile uçup gitmektedir, ekonomiye bir katkısı olmamaktadır.

2.   Türkiye dünya doğalgaz tüketiminde yıllık 39 milyar m3 ile 24. sırada bulunmaktadır ve bu rakam her geçen gün artmaktadır.

3.   Türkiye’nin doğal gaz rezervi bulunmamaktadır. Tamamen dışa bağımlı olduğumuz için döviz olarak dışa borçlanmaktayız.

4.   Atmosfere salınan karbon oranının önemli bir kısmı konut ve iş yerlerinin ısıtılması için harcanan yakıttan kaynaklanıyor. Yani ısınırken küresel ısınmaya katkıda bulunuyoruz, çevreyi kirletiyoruz.


Daha fazla bilgi isterseniz elimde rakamlar mevcut ama bence gerek yok.

İngiltere ve Japonya gibi gelişmiş ülkeler de halk bu tip düşüncelere gülmek yerine uygulamayı tercih ediyor.

Hem bütçemiz hem de çevreyi korumak için ben evde kazak giymeye razıyım.Sizleri bilemem.

Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız