SİZİN TAKVİMİNİZ HANGİSİ?

  • 11.12.2012 00:00

 

 
Günlük yaşamda kullandığımız üç adet takvim var. Dini vecibelerimizi yerine getirirken Hicri takvimden, günlük hayatta Miladi takvimden ve az da olsa Rumi takvimden yararlanıyoruz.
Bugünlerde bir Maya takvimidir gidiyor. Herkesin dilinde Maya takvimi, kafalarda kıyamet senaryoları hatta Maya’lar hakkında araştırma ödevi yapan çocukları bile gördüm. Peki, Maya takvimi bu kadar önemli kılan nedir?
Bazı uzmanlara göre Maya takviminde 21 Aralık 2012 son gündür. Bu günden sonrası Maya takvimin de yer almamaktadır. Yani o gün kıyamet kopacaktır. Bu düşünceye katılmayan kişiler de var. Örneğin NASA yetkilileri 21 Aralık'tan sonra, 22 Aralık günü Maya takvimine göre yeni bir astronomik dönemin başlayacağını vurguluyor. Ama görsel ve yazılı basında bu haberler o kadar çok işlendi ve abartıldı ki, günlük konuşmalarda sorulan soru şu?
“21 Aralık’ta kıyamet kopacakmış ne düşünüyorsun?”
“Şirince’ye gidelim mi?”
“Neden Şirince?”
İşin uzmanı olmadığım halde bu soru beş altı kez bana da soruldu.
Mensubu olduğumuz İslam dininde kıyamet gününün ne zaman olduğu konusunda tam bir tarih olmasa da, gördüğüm o ki çoğu kişi 21 Aralık gününü merak ile bekliyor.
Bu yazıyı bir de 22 Aralık günü okumanızı tavsiye ederim. Söylenen her şeyin koca bir balon olduğunu 22 Aralık tarihinde anlayabilirsiniz.
Maya uygarlığı yaşayanları bu kadar uzak bir geleceği görebiliyor ise, bu kadar ve özel insanlar grubundan oluşuyor ise neden kendi sonlarını göremediler.
Biliyorsunuz Maya uygarlığı diye bir uygarlık artık yok. Tarihin tozlu yaprakların da yerlerini aldılar. Sadece Maya ırkından gelen bir grup insan o topraklar da yaşamaktadır.
Yazımı Bir Bektaşi fıkrası ile sonlandırayım.
Bektaşi'ye sormuşlar.
- Niye namaz kılmıyorsun? Kuranı açıp göstermiş.
-Burada ‘namaz kılmayın’ diyor.
-İyi ama, üstünde abdestiniz bozulmuşsa namaz kılmayın diye yazıyor. Bektaşi başını sallamış.
- Valla, benim gözüm orasını seçmiyor.
Bizde işimize hangisi (takvim) geliyorsa ona inanıyoruz. Bırakalım bu deli saçmalarını. İnancımız gereği tek doğru var.
Hala karar veremediniz mi? Sizin takviminiz hangisi?
Saygılarımla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız