CHP'den Özer Özcan Milletvekili Aday Adayı 

  • 10.03.2023 22:24


Cumhuriyet Halk Partisi Aday adaylığını açıklayan Özer Özcan, 10 Martta il Başkanlığındaki basın ve tanıtım  toplantısı ile Aday adaylığını ilan etti. 
Kısa özlemişini 1952 yılında Yeniçağa ilçesi Camiatik mahallesinde doğduğu, Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden 1977 yılında Makina Mühendisi olarak mezun olduğunu belirtti. 
ÖZER ÖZCAN "Çalışma hayatına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 1978 yılında İş Güvenliği Müfettişi  olarak başladım. Bu gorevime1980 yılına kadar devam ettim. Vatanı görevimi 1980-81 yılında yaptıktan sonra 82 yılına kadar devam ettim." dedi.
82 yılında Darbe hükümetinin haksız uygulamasıyla  siyasi nedenlerle görevden alındığını vurgulayan Özcan, 6 yıl süreyle makine mühendisi olarak çalıştığını vurguladı.
1988 yılında açtığı davayı kazanarak tazminatını aldığını ve görevine geri döndüğünü belirtti. 
1997 yılında müsteşar yardımcısı olarak idari göreve atandığını vurgulayan Özcan "2004 yılında Kazakistan T.C  Almatı Büyükelçiliği Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği görevine atandı..  Bu görevim 4 yıl sürdü. Daha sonra bakanlıktaki görevime döndüm. Birçok meslek ve sivil toplum örgütünde yöneticilik yaptım.Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesi Başkanlığını 2011-2014 yıllarında yaptım. Konuşabilir derecede İngilizce ve Kazakca bilmekteyim " diyerek kendini tanıttı. 
Özer Özcan basın toplantısında özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev alırsam kesinlikle ve kesinlikle "Çay sıra gidip yol sıra gelmem" diyerek " ben bu işe millete hizmet etmek için varım" dedi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız