E-Ticaret Semineri Yoğun İlgi Çekti…

  • 16.01.2022 16:28


Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile ASRİAD (Asrın İş Adamları Derneği) Bolu Şubesi tarafından organize edilen E-Ticaret Semineri yoğun ilgi çekti. 
13 Ocak 2022 tarihinde Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminer Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ASRİAD Bolu Şube Başkanı Burhan TURAN’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.
 İlimizde kurulan DECORITA firması E-Ticaret Satış Yöneticisi Nur Sena BAYAM tarafından E-Ticaret Nedir? ,Ürün Satışı Nasıl Yapılır, Finans Yönetimi Nasıl Yapılır başlıklarıyla konular üç bölümde anlatıldı. 
İkinci Bölümde ise Melek ZİNMAZ tarafında E-Ticarette Trendyol’un gücü,  Trendyol Hakkında Genel Bilgilendirme ve Trendyolun Avantajları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Seminer sonunda katılımcılara belge verildi. 
Yaptığım araştırmada Trendyol 1981 yılı doğumlu iş insanı Demet Mutlu tarafından 2010 yılında 300 bin dolar ile kuruldu. 2018 yılında şirketin %75 i , 2021 yılında ise %86,5 i, Çinli E-Ticaret Devi Alibaba tarafından 1milyar 78 milyon dolara satın alındığı bilgileri yer alan TRENDYOLUN şu anki piyasa değerinin 15 milyar dolar olduğu belirtiliyor.
Şirketin CEO’su olarak görev yapan Demet Mutlu, hisse oranı ise % 6,96. Diğer ortaklar ise Evren Uçok 5,55 hisseye sahip. Begüm Tekin % 0,78 - Zeki Güçlü Kaya da % 0,21 ine sahip bulunuyor.
Özellikle E Ticaret hakkında merak edilenler, satışta dikkat edilmesi gerekenlerin,  E Ticaret, satış sonrası müşterinin malı iade etmesi, ayıplı mal satışı gibi konuların açıklıkla anlatıldığı seminer sonunda soruları da cevaplayan konuşmacılar marka oluşturmanın önemi gibi konuları da açıklıkla anlattılar. 
Özellikle müşteri memnuniyetine dikkat çekerek normal satışta 6 kişiden olumlu yada olumsuz tepki alırken, E- Ticarette ise en az 6000 olumlu veya olumsuz tepki alınacağını ifade ettiler. 
E Ticarette sürdürülebilirliğin önemini vurgulayan konuşmacılar özellikle yaşadığımız Pandemi sonucu E Ticaret hacminin arttığını vurguladılar.
2019 yılında 136 milyar TL. olan,2020 de 226 milyar TL’ye ulaşan ve 2021 yılında ise 350 milyar TL’ye ulaşan E Ticaret Hacminin her geçen gün arttığını ifade ettiler. 
E Ticaret son yıllarda ulaştığı Hacmi ile ve ulaşılabilir olması açısından ve kargo firmalarının da artarak ciddi anlamda ticaretin şeklinin de değişmesine sebep olmaktadır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız