Fatih Kavak ve Seben’e Adanan Yıllar…

  • 18.11.2021 15:22


Seben’e yaradan çok cömert davranmış, Frigler dönemi Kayaevleri ; Solaklar Kaya evleri, Muslar Kaya evleri ,Nevruz Ateşinin ısıttığı ve bereket yaydığı elma,üzüm bahçeleri, Kivi gibi tropikal toprakları seven meyvelerin yetiştiği Seben İlçemiz adeta taşı diksen yetişir denilen topraklardır. İnsanları da o kadar çalışkandır Seben’in…
Seben gibi küçük ilçelerde Belediye Başkanı olmak zor iştir.Her baba yiğidin harcı değildir. Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak’ı bu cesaretinden dolayı kutlarız. 
Son yıllarda Seben Taşlıyayla Göleti ile adeta bereket fışkırması sağlanmıştır. Ürün yelpazesi çok geniş olan Seben Toprakları Turizmde de yatırımcıları beklemektedir. Tabi ki Bolu’nun Kayak Merkezi Kartal Kaya’da Seben toprağıdır.Fakat Seben Merkez bu konuda Sağlık Turizmi konusunda Seben Bağlum Kaplıcaları ile öne çıkar, Seben Göleti balıkçılık, Karavan Turizmi ve Yayla Turizmi ile öne çıkar. Seben de Frigyalılar döneminde kullanılan Solaklar Kaya evleri, Muslar Kaya evleri ise yılların aşındırması ile oluşan peribacaları ile adeta Kapadokya’yı andırır. 
Elma, Üzüm,Çilek, Kivi,Kavun, Karpuz Mandalina gibi meyveleri lahana, kereviz,domates, karnabahar ve biber gibi sebzeler ile adını sayamadığımız birçok ürünü veren toprakları ile adını Bolu’nun Çukur ovası Seben olarak adından bahsettiren yerin adıdır. 
İnsanı çalışkandır, Hayvancılıkta da adından sıkça olarak bahsedilir. Seben’in yaylalarında yetişen, kekikle beslenen küçükbaş olsun, büyükbaş olsun hayvanlar bölgenin en önemli geçim kaynağıdır. 
Seben adeta Allah’ın bahşettiği verimli toprakları, çalışkan insanları, ve lezzetli ürünlerine Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak’ın çalışmaları sonucu bölgede Su tesisi de kurarak Seben Kartalkaya  Suyu ile sofralarımıza konuk olmaya hazırlanıyor.  
Fatih Kavak Başkan gerçekten Anadolu dan yetişen ve Amerika da eğitimini tamamlamış ve tekrar yetiştiği topraklara dönmüş genç, dinamik, çalışkan öngörü sahibi bir Belediye Başkanı… 
Seben’e önceki dönemde Süleyman Özbağ döneminde de bir çok hizmet gelmişti. Süleyman Başkan yerini o kadar güzel, çalışkan bir başkana bırakmış ki herkesten çok yapılanlara o seviniyordur. 
Bizde Fatih Kavak’ı Seben Belediye Başkanı olarak kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dileriz…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız