Deprem Gerçeği...

  • 12.11.2021 16:24


12 Kasım 1999 tarihinde Süreyya Otelin karşısında 2 katlı binanın ikinci katında Bolu Gerçek Gazetesi ve Karadeniz TV  Bolu Bürosu olarak kullandığımız yerde oturmuş konuşuyorduk , yeğenim Fırat Öztekin'e "2 dakika sonraya garantimiz olmayan bir dünyada yaşıyoruz,bir deprem nelere maloluyor. Bir anda yok olabiliriz, 17 Ağustos depreminde Düzce de, Adapazarı'nda yaşanan anları halen unutmadık bir sürü insan evsiz, işsiz kaldı onları bir kenara bırakalım, bir çoğu yakınlarını, evlatlarını, annelerini, babalarının enkazdan cansız bedenlerini çıkardılar ." der demez yoğun bir sarsıntı yaşadık, sarsıntı ve uğultunun ardından devrilen sandalyeyi kaldırıp hemen dışarı attık kendimizi. Bir anda tüm Bolu sokağa çıkmıştı. Hemen ne olduğunu anlamak ve fotoğraf çekmek için Nilay kuşevinin bulunduğu Konuralp caddesine  doğru yürüdük. Malesef en büyük hasar Nilay Kuşevinin bulunduğu yerde meydana gelmişti.Biraz daha ötede Yıldız Bloklar çökmüş insanlar yardım bekliyordu. Birçok insan ilk anları atlatıp o geceyi geçirmek için arabaların içinde beklemeye geceyi geçirmeye çalıştılar. Evet deprem gerçeğini bir kez daha yaşamıştık ve kış başlamış insanlar yaktıkları ateşleri etrafında, arabalarda o ilk geceyi atlatmaya çalışıyordu. O gece herkes ulaşabildiği ölçüde yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Cep telefon hatları adeta kilitlenmiş. Herkes birilerine ulaşmaya çalışıyordu. Bolu da yıkılan binalar da can kayıpları vardı.Yaralanan, sakatlanan insanlar vardı. Hemen ertesi sabah önce Düzce'de sonra Adapazarı, daha sonrada İstanbul'a  Karadeniz TV'ye giderek görüntüleri Haber Merkezine ulaştırdım.  Haber yayına girince benide canlı yayına aldılar. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar yaşananları anlattım. O gece Karadeniz TV beni İstanbul da misafir etti.Ertesi günü yine Bolu' ya gelerek haberleri, yıkılan binaları, kurtarma çalışmalarını yaralı kurtulanları, yıkıntı altından çıkan cansız bedenlerini, kurulan çadır kentlerden, yapılan yardımlardan haberleri yapmaya ve Karadeniz TV'ye gönderiyor hemde gazetemizi yayınlıyorduk. Vakit o kadar çabuk geçti ki bu gün 22 yıl olmuş depremi yaşayalı...
Evet ilimiz Bolu Merkezde kaybettiğimiz 48 cana, toplamda kaybettiğimiz 845 cana da Allah'tan rahmet dilerim.
Evet ülkemizin ve Bölgemizin gerçeği deprem acılarıyla, yaşattıklarıyla hiçbir zaman hafızamızdan silinmeyecektir.
Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, sağlıklarını, organlarını kaybedenlere, sakat kalanlarada acil şifalar dilerim. Yakınlarını kaybedenlerede Allah'tan sabırlar dilerim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız