4.Yöresel Giyim ve Kültür Şenliğinin Ardından

  • 27.07.2021 11:04

Mengen-Gökçesu-Pazarköy bölgenin folklöründe yer edinmiş kültürümüzde engüzel ilçemiz, bucak merkezi ve köylerimizdendir.

Özellikle Bolu'nun giyim kültürünü yansıtan Çele 5 muhtarlık, Merkeşler ve çevre köyler ile Gökçesu (Salıpazarı) civarı, Kıbrıscık giyim kültürü Türk giyim kültürünü yansıtıyor.

Giyim kültürümüzü her zaman devam etmesini benimseyen her zaman kültür zenginliğimizin devam etmesini savunan rahmetli Foto Hüseyin Varlık'ın girişimleri sonucu 4 yıl önce oluşturulan Yöresel Giyim ve Kültür Şenliğinin bu yıl dördüncüsü Pazarköy'de yapıldı.

Pazarköy eski Bucak merkezi olduğu için bölgeyle bağı olanların katılımı, Gökçesu, Mengen, Bolu'dan ve çevreden katılımlar ile coşkulu bir şenliğe ev sahipliği yaptı.

4 yıl önce 1'incisi Konak Köyü'nde yapılan, 2' incisi Gökçesu Bucak merkezinde gerçekleşen şenlik 3'üncüsü Pazarköy de pandemiden dolayı temsili olarak yapıldı.

Bu yıl 4.üncüsü gerçekleşen Şenlik salgın şartlarında olabilecek en kalabalık şekilde gerçekleşti.

Mengen Dörtyol mevkiinde saat onda başlayan şenlik Yöresel Davul-zurna eşliğinde biraraya gelen kalbalık rengarenk giyisilerle oyunlar oynayarak yürüyüşe başladı.

Havuzlu kahveye kadar davul-zurna eşliğinde oyunlar oynayarak geldi. Burada yöresel oyunlar oynadıktan sonra araçlarla Pazarköy'e geçildi. Pazarköy'de Atatürk'e, şehitlere ve bölgeden katılanların ebediyete intikal eden yakınları ile Şenliğin başlamasında fikir sahibi olan Hüseyin Varlık için Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.

Şenlik Varol Varlık, Merve Varlık, Leyla Aydoğan, Onur Özcan ile Mengen Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yiğit'ten oluşan komitenin girişimleri ile yapıldı.

Merve Varlık'ın başarılı sunumuyla gerçekleşen şenliğe değerli sanatçıların verdiği katkı ise görülmeye değerdi. Şenlikte Temsili Nişan töreni öncesi ve sonrası adetler görsel olarak anlatıldı.

Yöresel olarak erkek ve bayanların giyisileri ile ilgi çekiciydi.

Mengen Kaymakamı Betül Büyükkılıç ve protokolün katılımıyla daha da şenlenen alan da birbirinden güzel yöresel giysiler içinde oyunlar oynandı. Şenlik alanına Fotoğraf Sanatçısı Rahmetli Hüseyin Varlık'a ait fotoğraflardan oluşan sergi Eşi Havva Varlık tarafından açıldı.

Böylesine güzel bir festivali gerçekleştiren, ev sahipliği yapan Gökçesu, Mengen ve Pazarköy halkına binlerce teşekkürler.

Tabi ki en büyük teşekkürü Varol Varlık, Merve Varlık, Leyla Aydoğan, Onur Özcan ve Mengen Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Yiğit hak etti.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız