Ak Parti'de, Su Saatleri ile Chp'ye yüklendi...

  • 26.05.2021 00:00

 

Ak Parti İl Başkanı Suat Güner, Belediye Meclis Üyesi ve Beldiye Meclisi Ak Parti Grup Başkanı Burak Balaban, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Uğur Akbay'ın hazır bulunduğu basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a yüklendi.

Güner "CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mekanik su saatlerini dijital su saatlerine göre yüzde 25 daha ucuz hizmet veriyor" diyerek algı oluşturduğunu ifade etti.

Bolu Belediyesinde Su Abonelerinin %87si ön ödemeli dijital sisteme geçmişti.

Fakat Belediye Başkanı Tanju Özcan oturmuş düzendeki sistemi sürdürmesi beklenirken, o mekanik saat uygulamasına geçmiş ve suyu %25 ucuz veriyoruz diyerek algı operasyonu yapıyor.

Fakat burada mekanik saat okuma ücretini ekleyince aradaki fark 10 metreküp su kullanılan bir dairede 3 TL ye tekabül etmektedir.

O da Ak Parti Meclis üyelerinin teklifi ile okuma bedeli 3 TL ye düşürülmüştür. Biz bu konuda vatandaşımızın yanında yer almaktayız.

Bizim partimize gelen vatandaşlarımızın şikayetlerini, görüşlerini de dikkate aldık.

Dijital ( ön ödemeli) su saatlerini kullanmaya devam etmek isteyen vatandaşlarımıza türlü zorluklar çıkartılmıştır.

Hukuken de sakat bir karar alınmıştır.

Bizim partimiz meclis üyeleri zorunluluk olamayacağını belirtselerde, karara karşı çıksalarda maalesef meclis çoğunluğumuz yetmemektedir.

Sonuç olarak partimiz hukuk işlerinin yaptığı geniş araştırmalar sonucu alınan kararın hukuka uygun olmadığı kararına varılmıştır.

Bizim için önemli olan vatandaşın mağdur olmamasıdır. Diyen Suat Güner "Tanju Özcan, hukukçu olmasına karşın: Kaşar, Toy gibi argo kelimeler kullanmaktadır.

Bu tür söylemler yakışmamaktadır."diyerek sözlerini tamamladı.

Tamamladı tamamlamasına da, konuyu hukuka taşıyacaklarını da ifade etti. Yani su saatleri konusu epey bi hukuka, mahkemeye, karara v.s'ye gebe kalmış bir konu. Doğacak bebeği kim sahiplenir, bakalım görelim, bekleyelim erelim... Bolu'nun suyu değil, su saati konusu siyasetin konusu oldu. Haydi bakalım hukuk ne diyecek görelim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız