Özne Bolu...

  • 16.12.2020 00:00


Saygıdeğer okurlarım, TV 8 ekranlarında "Master Chef" isimli programda 15.12.2020 tarihinde yayınlanan bölümünde "BOLU GÖLCÜK" te yapılan çekimler damga vurdu.

Bazı dostlarımız eleştirel yaklaşarak değerlendirdi.

Bazı dostlar tarafından da iyi tarafından bakıldı ve değerlendirmeler yapıldı.

Bizde biraz bu konuda bir şeyler yazalım dedik.

Ben öncelikle güzel gördüklerimi yazmak istedim.

Neydi benim güzel gördüklerim, Programın başında yapılan gösterimlerde Bolu'nun güzellikleri Göynük İlçemiz, Doğal güzelliklerimiz, özellikle Bolumuzun doğal güzelliklerinin bir kısmı yer aldı.

Programın başlarında Sayın Valimiz, Belediye Başkanımızın yaptığı konuşmalar ile programda özellikle dikkat çeken konuşmaları ile Jüri de yer alan değerli insanlarımızın da dikkat çektikleri konulardı.

Neydi bu konular İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi kıymetli iş insanı Fatih Yamaner, İzzet Baysal'a ve eserlerine vurgu yapan konuşması bence üzerinde en çok durulması gereken bir konudur.

Ulusal yayın yapan bir TV kanalında böyle bir konunun işlenmesi için ne yapsanız zordur.

Bence İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yamaner'e ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yine jüri üyesi olan Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat'ın Boluspor'un atkılarını programa katılan yarışmacı ve programı sunan şeflere hediye etmesi, Sayın Valimiz Ahmet Ümit Beyin program sunucularına verdiği Köroğlu plaketleri ve Bolu'ya davetleri, Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Davos ve Bolu karşılaştırması ve Bolu'nun Doğasını dünyanın "EN GÜZEL DOĞASI " olarak değerlendirmesi, bütün katılımcıların Bolu'nun güzelliklerine vurgu yapması çok güzeldi.

Diğer taraftan programda yer alması gereken ve yer verilmeyen veya yer almaması gereken birçok insanın eleştirdiği konularda vardı.

Bunlar birçok insanımızın eleştirdiği konulardır belki.

Bence yapılması gereken tanıtımda Bolu, Gerede, Mengen, Seben, Mudurnu ve Kıbrıscık ilçelerimizin yok sayılması buralardaki güzelliklere yer verilmemesi, Mengenimizin Aşçılar diyarı oluşu, burada yapılan festival görsellerine yer verilmemiş olması.

Yedigöllerin çekimlerde yer almaması, Gerede panayırına yer verilmemesi, Yeniçağa Gölü ve Kuş cennetinin işlenmemesi, Dörtdivan yaylaları, at yaylası gibi unsurlar ile Doğa yürüyüşlerinden görsellerin girilmemesi gösterilebilir.

Evet birçok ilçemize yer verilmeyen bir program yapıldı.

Dönelim tersine böyle bir program "Master Chef" programıgibi "ÖZEL TV" olan TV 8 in program akışına ne kadar uygun olur.

Olayın maddi boyutu ne olur onları da düşünüp öyle değerlendirirsek daha doğru sonuca ulaşırız.

Sağlıklı bir hafta geçirmenizi dilerim...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız