İş Başvurusunda Nelere Dikkat Edilmeli ?

  • 20.07.2020 00:00

 

Evet sevgili ve saygıdeğer okurlarım ilk yazıma insanların iş bulma ve işe girebilmek için başvuruda nelere dikkat etmeleri gerekir onlara değinelim,

Özgeçmiş : Ad soyad

Cinsiyet

Medeni Durum

Doğum Tarihi

Doğum yeri

Uyruğunuz

Ehliyet

Sigara ve içki gibi alışkanlıklarınız

Eğitim durumunuz

İletişim : Telefon numaranız Mail adresiniz: İkamet adresiniz:

Eğitim Bilgileri: Üniversite Lisans, Lisans üstü mezuniyet yılı, dönemi vb. Lise : İlkokul:

Bitirdiğiniz kurslar ve eğitim programları.

Yabancı Dil ve seviyeniz Bilgisayar bilginiz Bildiğiniz programlar İşdeneyimleriniz Sertifika, Seminer ve Kurslar İlgi alanlarınız Referanslarınız Şeklinde bilgilerinizi temiz bir A4 kağıdına yazarak 1 adette ön cepheden çekilmiş fotoğrafınızı ekleyerek iş görüşmesine temiz, abartısız giyinerek, saçınız düzgün, ayakkabılarınız boyanmış Bir şekilde randevu verilen saatten enaz yarım saat önce başvurmanız gerekir.

İş görüşmesi esnasında telefonla oynamak, çevreyle ilgilenmek, yüksek sesle bağırarak konuşmak sizin işi kaybetmenize neden olur.

Görüşmeyi yapan insan kaynakları yetkilisiyle kibar bir şekilde konuşarak bildiğiniz konularda kısa ve öz cevaplar vermeniz size artı puan kazandıracaktır.

Bunlara dikkat etmeniz gerekir.

Ayrıca çalışacağınız iş ve işyeri hakkında bilgi edinöekte faydalı olacaktır.

Size sorulan sorulara kısa ve net cevaplar vermeli görüşme tamamlandığında karşınızda ki yetkiliden müsade isteyerek ayrılmalısınız.

Sevgiyle kalın...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız