CHP’nin klasik oy avcılığı

  • 16.11.2013 00:00


AK PARTİNİN masaya getirdiği Başörtüsü yemeği henüz masadan kalkmadan bu kez CHP İmam Hatip Okulları yemeğini ülkenin gündemine getirdi; “Buyrun yiyin afiyet olsun” diye.

Geçtiğimiz hafta gazetecilerin karşısına geçen CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluTürkiye’deki İmam Hatip Okullarını kendilerinin açtığını söyledi.

Bundan böyle, bütün İmam Hatip Okullarında okuyan arkadaşlarımızın her seçimde CHP’ye oy vermeleri vicdani bir sorumluluktur (!) Sorumluluğun ötesinde boyunlarının borcudur(!)

Muhtemelen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da, Türkiye’de bilmem kaç tane İmam Hatip Lisesi mezunu var, onların oyları bize niye gelmesindiye düşünmüş olacak ki “Türkiye’de İmam Hatip Okullarını” biz açtık deyiverdi. Tıpkı eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın “Türkiye’nin kara Fatmaları” diye aşağıladıkları, hor gördükleri çarşaflı hanımlara rozet takması gibi bir şey.

İşte o zaman adama “sen niye bu okulları açtın” diye sorarlar. Hadi açtın “ne diye başka üniversitelere gidemesin diye önlerine katsayı gibi türlü engeller çıkartıp entrikalar çevirdin” diye de sorarlar.

Bir zamanlar Sayın Erbakan, İmam Hatip Okulları için “Bizim arka bahçemiz” tabirini kullanınca CHP ve o düşünceye sahip olan kitle, bu okullara öcü gibi bakmaya başlamıştı. Bir dönem bu okulların öğrencilerine kendilerini “İkinci sınıf” insan gibi hissettirebilmek için ellerinden gelen gayreti gösteren CHP’nin, bu gün, İmam Hatip Okullarını biz açtık şeklinde yaptığı ironiyi anlamaya çalışıyorum.

Açtıkları İmam Hatip Okullarında okuyan kız öğrencilerin bile başlarını açma gayreti gösteren, Üniversite önlerinde ikna odaları oluşturan zihniyet bugün, CHP liderinin “İmam Hatip Okullarını biz açtık” sözünü nasıl karşılıyor çok merak ediyorum.

28 Şubat sürecinde Batı Çalışma Grubunun talimatıyla üniversitelerde “İkna Odaları” oluşturan dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve bugünün CHP Milletvekili Fatma Nur Serter acaba, Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasına ne gibi tepki göstermiştir. “Tüühhhhh Allah belanızı versin. Meğer hain içimizdeymiş.” gibilerinden bir tepki göstermiş midir?

CHP İmam Hatip Okulları’nı niye açtı biliyor musunuz? CHP İmam Hatip Okullarını açarken ülkeye;  ülkesini seven, insanları seven insanlar yetiştirmeyi amaçlamadı ki. CHP bu ülkenin muhafazakâr ailelerinin çocuklarını kendi çocuklarından ayırabilmek için İmam Hatip Okullarını açtı. Muhafazakâr ailelerin çocuklarını gönderebilecekleri bir okulları olsun, onlarda orada okusunlar diye İmam Hatip Okullarını açtı. Ancak bizim çocuklarımızın gittiği üniversitelere gidemesinler. Bizim çocuklarımız onların çocuklarına yönetici olsun diye düşündüler. Bunun içinde hep İmam Hatip Okullarında okuyan öğrencilerin önüne engeller çıkardılar.

“İmam Hatip Okullarını biz açtık” diye övünen Sayın Kılıçdaroğlu’nun çocukları İmam Hatip Okulunda okumuş mudur? Hayır. Öyleyse; Kılıçdaroğlu açmakla övündükleri İmam Hatip Okullarında çocuklarını neden okutmamıştır. 

Bu popülist yaklaşım CHP’ye yakıştıysa benim diyecek bir şeyim yok. Oy avcılığı için her şeyi mubah gören zihniyete lanet olsun.


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız