GENÇLİĞİN GÜZELLİĞİN SIRRI DAMARLARINIZDA DOLAŞIYOR

Bolu’da yaşayan bayanlar için cilt bakımı, lazer epilasyon, bölgesel incelme, gibi birçok işlem eziyet haline gelirdi. Çünkü Bolu’da bu işlemler için klinik, hastane yoktu. Bu konuda ki ihtiyaçların artması ile birlikte artık ilimizde de bu işlemleri yapan birkaç yer var. Artık güzelleşmek için, Ankara’ya, İstanbul’a gitmek zorunda değilsiniz.

GENÇLİĞİN GÜZELLİĞİN SIRRI DAMARLARINIZDA DOLAŞIYOR
19.07.2011 - 19:40

 

Nermin Kaya-    İlimizde bu uygulamayı yapan Doktor Serap Yiğit ile görüştük. Kadınların kâbusu selülitten, bölgesel incelmeye, lazer epilasyondan, kimyasal peelinge ve hatta Botox’a kadar birçok işlemle ilgili bilgi aldık. 

Doktor hanım öyle bilgiler verdi ki...

(Size küçük bir sır, bu işlemleri kadınlar yaptırır diye biliriz ama aynı uygulamaları yaptıran erkeklerin sayısı da azımsanamaz boyutlarda.)

Dr. Serap Yiğit Kimdir? Sizi biraz tanıyalım.

1973, Almanya doğumluyum. 19 Mayıs Üniversitesi, Tıp Fakültesinden 1998 yılında mezun oldum. 1998-2008 yılları arasında Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalıştım. 2003 yılında başladığım medikal estetik hekimliğine halen devam etmekteyim. 2009-2011 yılları arasında Özel Çağsu Hastanesinde demoto kozmotoloji bölümünde görev yaptım. 2010-2011 yılları arasında Sepra Clinic Estetik ve Güzellik Merkezini işletmekteyim. 

Yaşlanmak artık tarihe karıştı diyebiliriz sanırım. Kök hücre ile gençleşme uygulamasını Bolu’da kullanmaya başlayan ilk doktor sizsiniz. Bize bu yöntem hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bu uygulamada şöyle bir sloganımız var. Gençliğin ve sağlığın sırrı damarlarınızda dolaşıyor. Bu uygulama bir kişiden alınan küçük miktarda ki kanın özel bir tüpe konularak santrfüj işlemine tabi tutulduktan sonra birleşenlerine ayrılması ve elde edilen az miktardaki plazmanın, yine aynı kişiye enjekte edilmesidir. PRP yani kök hücre tedavisinde amaç, vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamaktır.

Peki PRP uygulamasında acı hissedilir mi?

PRP uygulaması maske dışında enjeksiyonla yapılır. Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta acı duyulmaz.

Kadınların %90’ının ortak sorunlarından birisi selülit. Bildiğim kadarıyla siz selülit için AWT cihazı ile tedavi de yapıyorsunuz. Bununla ilgili bilgi alabilir miyiz? Bu cihaz sayesinde kadınlar korkulu rüyaları olan selülitten kurtulabilecek mi?

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Selülit sadece kilolu insanlarda olur diye yanlış bilinen bir olay var. Selülit,obez, kilolu, normal kilolu ve hatta zayıf insanlarda bile görülür. Selülit ne kadar kilolu olduğunuzla ilgili değildir. Ancak kilo, selülit problemini artırmaktadır.

AWT cihazına gelecek olursak, bu cihaz sadece selülit için değil, bölgesel incelmede, cilt gerginliğinde de kullanılabilen, tedavide başarı sağlayan bir cihazdır. AWT, “ Akustik Dalga Terapisi” diye adlandırılan, vücudun etkilenmiş bölgelerine akustik ses dalgalarının uygulandığı etki derecesi yüksek bir yöntemdir. Bu yöntem, selülitin olma olasılığına karşı ve selülitin gözle görülür etkilerinin ortadan kaldırılması için kullanılmaktadır. AWT her yaşta ki hastaya uygulanabilir. Derinin doğal elastikiyetini ve sıkılığını kazanmasına yardımcı olur. Kalçalar, kolların üst kısımları, bacaklar, karın bölgesi ve yüz bölgesinde uygulanır.

Yaptığınız bir diğer uygulama olan cilt bakımına gelecek olursak, benim aklıma hep şu soru takılır. Sokakta yaşlı teyzeler amcalar görüyoruz, ciltleri yaşlarına göre muhteşem, sadece birkaç kırışıklıkları var. Nasıl oluyor da eski insanlar böyle kalabiliyor? Şimdi biliyoruz ki daha genç yaşlarda kırışıklıklarımız oluşuyor, daha çabuk yaşlanıyoruz.

Önceden insanların beslenmeleri çok daha doğalmış. Ayrıca artık güneşin UV ışınları daha zararlı ve güneş cilt yaşlanmasında ki en büyük faktördür. Bunların yanı sıra sigara kullanımı, makyaj gibi etkenler de cildin daha çabuk yaşlanmasına neden oluyor.

Siz gelen hastalarınıza cilt bakımı için neler yapıyorsunuz?

Cilt bakımı uygulamalarımızda etkinliği dermatolojik olarak incelenmiş ve FDA onayı almış Inna Derma, Agera, Prıarı, Guınot  ve özel casmara maskeler kullanılmaktadır. Her bir cilt tipi için farklı bakımlar uygulamakta, özellikle kırışık ve sarkık olgun ciltlerde lifting bakımları 6-8 seans uygulanmaktadır.

Senelerdir ünlülerden duyduğumuz bir uygulama artık Bolu’da diyebiliriz sanırım. BOTOX. Bize biraz bilgi verir misiniz? Botox nedir? Hangi durumlarda botox yaptırılır?

Cildin altına yerleşmiş olan mimik kasları, botox ile zayıflatılarak kırışıklık oluşması önlenir. Kaslar kasılmayınca üzerindeki deride de kırışıklıklar belirsizleşir. Ama bu etkilerin tümü geçicidir. Kaslarda kalıcı değişiklik yapmaz. Kaş arası, alın, Kazayağı çizgileri, Üst dudakta sigara çizgileri, Koltukaltı terlemesi gibi alanlarda botox uygulanır.

Botox (18-65 yaş) arası olan yüzdeki kırışıklıklara cerrahi dışında çözüm arayan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Botox etkisi kalıcı değildir. İlk uygulamalarda 4-6 ay kalıcılık gösterir. Çoklu uygulamalarda 3-4 seanstan sonra kalıcılık 1 yıla kadar uzar. Uygulama 20-25 dakika sürer. Bölge hassas kişilerde emla krem ile uyuşturulur. İşlem yapıldıktan sonra etkisi 7-10 gün içerisinde görülmeye başlar.

Kırışıklıklarla mücadele etmenin bir yolu da kimyasal peeling. Peki, kimyasal peeling başka ne gibi durumlarda kullanılır? Etkileri nelerdir?

Kimyasal Peeling, derinin özellikle meyve asitleri ile soyma işlemidir. Bunun neticesinde derinin normalde 24 ile 28 gün süren yenilenme hızı artırılarak daha genç ve taze bir görünüm alması sağlanır.

Kırışıklıklarda kullanılabileceği gibi, leke tedavisi, cilt gençleştirme (Anti Aging), akne, kıl dönmesi, geniş gözenekler, yağlanma problemleri olan kişilerde de uygulanır.

Lazer epilasyon nedir? Zararlı mıdır? Vücudun her bölgesine uygulanabilir mi?

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yoludur aslında. Sağlıklıdır çünkü lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür. Bu ısı kıl folikülünü (kökü) yok ederken başka hiçbir dokuya zarar vermez. Lazer non iyonize bir enerjidir. Sadece bir ışık kaynağıdır. Bir radyasyon dalga boyu değildir. Bu da hücre mutasyonuna asla neden olmaz.

Lazer epilasyon tüm vücut kıllarına yapılabilir. Doktor tarafından değerlendirilen ve onay verilen kıllara lazer başlanır. Lazer vücut bölgesinde ikişer ay ara ile 4-6 seans, yüz bölgesinde bir buçuk ay ara ile 6-8 seans ortalama uygulama yapılır. Lazer sistemleri kalın kılda çok başarılıdır. Çok ince kılda ise seans süresi birkaç seans uzar.

 Peki, lazer öncesi ve sonrasında ne gibi önlemler alınmalı?

Öncesinde; Cildi soyma işlemi peeling yapılıyorsa 1 hafta ara verilmelidir. Lazer epilasyon sırasında ciltte makyaj olmamalıdır. Lazer yapılacak bölge de kıllarda kökten alma yapılmamalıdır. Lazer öncesi solaryuma girerek bronzlaşılmamalıdır. Lazer uygulanacak bölge sarartılmamalı, boyanmamalıdır.

Sonrasında;  Lazer epilasyondan sonra kışın 10 gün süreyle yazın 3 hafta veya bir dahaki seansa kadar (SPF) içeren koruma faktörlü kremler kullanmak gerekir. Lazerden sonra kese ve peeling 1 hafta süre ile yapılmaz. Lazerden sonra ılık duş alınır. Lazer sonrası hafif kabarıklık, kızarıklık ve sivilce olursa da tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden düzelir.

Sorularım da hep kadınların ortak sorunu gibi cümleler kullandım. Aslında artık bunlar erkekler tarafından da kullanılan yöntemler. Peki, sizin Bolu’da erkek hastalarınız oluyor mu?

Tabi ki, artık dediğiniz gibi erkekler de görünüşlerine önem veriyor. Burada uyguladığımız tüm işlemlerde erkek hastalarımız var ve sayıları giderek artıyor.


Editör: E. Candan