ŞOK İDDİA

Şok iddiayı Taraf Yazarı Emre Uslu yazdı. Gazetenin sürmanşetindeki haber yine çok konuşulacak.

ŞOK İDDİA
17.05.2011 - 11:58

Hükümeti zor durumda bırakmak isteyenlerin ortalığı kızıştırma adına karşılıklı olarak eylemleri artırdığı iddia ediliyor. Emre Uslu PKK'lıların Bolu civarında ses getirecek bir eylem yapacağı iddiasını yazdı:

"Saldırı olasılığı yüksek hedefler arasında Bolu ve/veya Karabük civarında otoyol/yol kesme ve ses getirecek eylem yapacak. Yol kesecek PKK’lılar yine Kastamonu’da eylemi yapan kişiler."

Sözü fazla uzatmıyor ve lafı Emre Uslu'ya bırakıyoruz: 

OPERASYONLARDA EMİR KOMUTA ZİNCİRİ AŞILIYOR

8 Mayıs günü Habertürk televizyonunda “Olduğu gibi” programına katılıp şunları söylemiştim: “Tunceli, sanırım Şırnak, çok emin değilim ama Van merkezli çatışmalar olabilir. 2. Ordu Komutanlığı’nın direktiflerinin ötesinde bir anlam yüklenerek operasyonlar düzenliyor bazıları. Üst komutanlık emrine uyulmadan, yetkiler aşılarak, nokta operasyon yapılması gereken yerlerde arama-tarama operasyonları yapıldığı duyumları aldım. Buradaki operasyonlar doğrultusunda gelecek şehit haberleri ve PKK‘lı ölümleri yoluyla gerilimin arttırılacak.

ÖLDÜRÜLEN 12 PKK'LIDA SORU İŞARETLERİ

Söylediğim çıktı maalesef ve tıpkı Kastamonu’da olanlar gibi bu bilgiyi de paylaştıktan birkaç gün sonra Şırnak’ta büyük bir operasyon yapıldı ve 12 PKK’lı öldürüldü. 12 PKK’lının öldürülmesinde de tuhaflıklar var. Yapılan açıklamada “PKK’lılar birliğe sızma girişimi yapılırken çıkan çatışma sonrasında öldürüldü” deniyor. Bu açıklama kendi içinde tuhaf. Bir birliğe sızma harekatı, ön hazırlığı olan bir harekattır. Bu grubun hazırlık sırasında, yani henüz faaliyete başlamadan yakalanmış ve öldürülmüş olması bir ihtimal. Yoksa hazırlığını tamamlamış ve sızma harekâtına başlayan bir grubun 12 üyesinin öldürüldüğü bir çatışmada karşı tarafın can kaybını bırakın, yaralı bile olmaması izaha muhtaç bir durum. Güneydoğu’da görev yapan yetkililer, Mart ayında Taraf‘ta yayımlanan bir habere dikkat çekiyor. Heron görüntülerine göre 19-20 Ocak 2011’de 12 kişilik bir PKK’lı grup Türkiye’ye sızıyor. Grup havadan 22 saat görüntüleniyor. Ancak Heron, yakıtının bitmesi üzerine merkeze geri dönüyor. Askeri yetkilinin iddiasına göre bu durumda görevlendirmeyle bölgeye ikinci bir Heron gönderilmesi gerekirken, bu yapılmıyor.

OCAK AYINDA GEÇİŞLERİNE İZİN VERİLEN GRUP ONLAR MI?

Konuştuğum yetkililer şu soruyu soruyor: 20 Ocak’ta sınırdan sızan PKK’lılar açık şekilde görüldüğü halde müdahale edilmemişti. Şimdi ne değişti de sınırın öte tarafındaki PKK’lılar etkisiz hale getiriliyor? Ocak ayında geçişlerine göz yumulan PKK’lı grup Kastamonu’da eylem yapan grup mu?

OYUNUN ADI: AKP VE GÜLEN'İ BİTİRME PLANI

Gerek Kastamonu, gerekse de Şırnak’ta olan ve hatta Tunceli ve Van’da olacaklar aslında senaryosu birkaç yıl önce yazılmış ama Ergenekon soruşturmaları nedeniyle sahneye konmamış bir oyunun parçaları. Bu oyunun adı: AKP ve Gülen’i Bitirme Planı. Oyunu siz de artık biliyorsunuz. Güneydoğu’da ve batıda aynı oranda gerilimi tırmandırarak BDP ve MHP’nin oylarını arttırmak. Zira bu oyunu yazanlar ve oynayanlar gerilimi tırmandırdıklarında BDP ve MHP’ye kayacak oyların AKP’den eksileceğini çok iyi biliyorlar. Bunu yaparkenki amaçları da AKP’nin Anayasa’yı değiştirecek bir oranda Meclis’e girmesini önlemek.

PKK BOLU VE KARABÜK CİVARINDA YOL KESECEK

Kastamonu operasyonundan sonra Şırnak’ta oyunun ikinci bölümü sahnelendi. Bu iki saldırının da olacağını önceden yazmış, söylemiş biri olarak şimdi oyunun üçüncü ve dördüncü bölümünü açıklayacağım. Bir tek umudum bu bilgiden sonra gereken önlemlerin alınması ve üçüncü ve dördüncü bölüm oynanmadan bu oyunun bozulması. Oyunun üçüncü bölümünde PKK önemli hedeflere saldırılar yapacak. Saldırı olasılığı yüksek hedefler arasında Bolu ve/veya Karabük civarında otoyol/yol kesme ve ses getirecek eylem yapacak. Yol kesecek PKK’lılar yine Kastamonu’da eylemi yapan kişiler. Bu kişilerin eylemden sonra daha batıya yöneldiği ve batıda da özelikle batıda gerilimi tırmandırıcı bir eylem olarak yol keseceği belirtiliyor.

internethaber


Editör: E. Candan