İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünül&uum"> İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünül&uum" /> İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünül&uum">

KADININ VAZİFESİ ANALIKTIR

İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse,...

KADININ VAZİFESİ ANALIKTIR
8.05.2011 - 00:58

 

12 Haziran seçimlerine çok kısa bir zaman kaldı. Seçim arenasının giderek daha da hareketlendiği şu günlerde CHP 2. Sıra Milletvekili adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Mehtap Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1977 Bolu doğumluyum. Babam Seben ilçesi Kuzgölcük Köyünden,  annem ise Bolu merkezden. 10 yıldır Bolu da aile şirketimizde serbest mimarlık yapmaktayım. Evli, biz kız, bir erkek çocuk annesiyim. 2009 yerel seçimlerinde CHP Belediye Meclis Üyesi adayıydım. 2009’dan bu yana da il yönetiminde ekonomi ve mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptım. 2011 Ocak ayında partime ve Bolu ya hizmet edebilmek adına milletvekili aday adayı oldum.

Mehtap Özcan Mısırlıoğlu, Tanju Özcan. Tanju Beyle bir akrabalığınız var mı?

Hayır, ben babam itibarıyla Seben’in Kuzgölkcük köyündenim. Tanju Bey ise  Bolu’nun Gövem köyünden. Bolu da Özcan soyismi çok yaygın.

Mehtap Hanım sizi biraz daha yakından tanıyalım…

Burcunuz nedir? Burcunuzun özelliklerini taşıyor musunuz?

 Aslan burcuyum. Aslan burcunun özünde liderlik vardır. Burcumun özelliklerini sonuna kadar taşıdığımı düşünüyorum.

Ayrıntılara takılır mısınız?

Mesleğim itibarıyla ayrıntılar benim için çok önemlidir.

Futbol ile aranız nasıl? Tuttuğunuz bir takım var mı?

Öncelikle Bolu Sporluyum ve fanatik bir Galatasaray hayranıyım. Sadece hayranlıkla kalmayıp vakit buldukça maç izlemeyi, hatta statta izlemeyi severim.

Giyim tarzınız nasıldır? Giyimde en çok parayı neye harcarsınız?

Normalde spor giyinmeyi severim. Tabi ki partim ve işim nedeniyle tarzım daha klasiktir. Bir bayan olarak en çok aksesuarlara para harcarım. Anne olduğum için de çocuklarımın güzel giyinmesi ve sosyal etkinliklerden geri kalmaması adına bütçemin yettiğince harcama yaparım.

Ne tarz müzik dinlersiniz?

Türkü, klasik ve pop müzik dinlemeyi severim.

En çok beğendiğiniz sanatçı kimdir?

Genellikle beğendiğim herkesi dinlerim.

İnterneti ne için kullanırsınız?

Sosyal paylaşım sitelerine mesleğim ile ilgili araştırmalar ve Türkiye siyaseti ile ilgili günceli takip etmek için.

Biz Bolular Haber Portalını nasıl buluyorsunuz? 

Takdir edersiniz ki çok yoğun bir dönem geçiriyoruz. Dönem dönem takip ediyorum. Sitenize ciddi anlamda bir ilgi olduğunu çevremden duyuyorum. Bolu için de bir kazanım olduğunu düşünüyorum.

Siyasete gelirsek…

En beğendiğiniz politikacı kimdir?

Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu

İki çocuk annesi bir kadın olarak milletvekilliğine aday olmak zor bir karar mıydı?

Çok zor bir karardı. Ama duygusallığa yer verilmemesi gerektiğini, hem kendi çocuklarım hem de ülke çocuklarının geleceğe güvenle bakması gerektiği düşüncesiyle bir kadın bir anne olarak Bolu siyasetinde milletvekili adayı oldum.

Sizce kadın vekil adaylığı, erkek adaylara göre avantaj mı, yoksa dezavantaj mı?

Hem avantaj, hem de dezavantaj aslında. Ama avantajlarının daha çok olduğunu düşünenlerdenim. Bir kadının açamayacağı kapı, giremeyeceği ev yoktur. Kadının elinin değdiği her şey güzelleşir. Yeter ki bir kadın bunu istesin.

İnsanlar Mehtap Özcan Mısırlıoğlu’na neden oy vermelidir?

Öncelikle bir kadın, bir anne olduğumu düşünmelidir. Genç olması ve içinin Bolu ya hizmet etme aşkıyla dolu olması, mesleği itibari ile de Bolu’nun çehresini güzelleştireceğini düşünerek oy vermeliler.

Bolu…

Bolu’ nun hoşunuza giden yönleri neler?

İnanılmaz doğal güzellikleri olan bir şehrimiz var. Konumu itibarıyla da güzide bir şehrimiz ve insanları çok anlayışlı ve mütevazi .

Bolu da sizi rahatsız eden 3 şey?

Bolu’nun şehircilik anlamında planlamasının düzgün olmaması. Anıt park meydanının aylardır hiçbir şey yapılmadan o halde durması ve acı olan tarafı da ne yapılacağının belli olmaması.

Bolu’nun turizm açısından yeterli şekilde ifade edilememesi ve geliştirilmemesi

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Bolu dada işsizliğin çok yükselmesi ve insanlarımızın, çocuklarımızın yatağa aç girmesi.

Nasıl bir Bolu hayal ediyorsunuz?

İnsanların belli bir refah seviyesine ulaşmış, işsizliği minimumlara indirmiş, gülen, mutlu insanların yaşadığı bir şehir hayal ediyorum.

  Vekil seçildiğinizde Bolu için yapacağınız ilk proje nedir?

Tüm ilçe ve köy yolları. Kadın olmam münasebetiyle de kadınlarımızla ilgili özel  bir çalışma yapacağım. Örneğin şiddete maruz kalmış kadınların sorunu benim sorunum olacak.

Bu röportajın sonunda tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Gözü yaşlı analar değil, maddi sıkıntılarını çözmüş, çocuğunu bu ülkeye yararlı evlatlar olarak yetiştirecek analar görmek istiyoruz.

Kemal Atatürk’ün çocukları olarak sözlerimi onun bir cümlesiyle bitirmek istiyorum. Kadının en büyük vazifesi analıktır. İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse, bu vazifenin ehemmiyeti layıkıyla anlaşılır.

 

 


Editör: E. Candan