Çıracı ; israil bir terör devletidir

Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan derneğin Bolu İl Temsilcisi Av. Fikret Çıracı, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Filistinli Müslümanlara acımasızca zulmeden İsrail’e sert tepki gösterdi.”

Çıracı ; israil bir terör devletidir
11.05.2021 - 03:33
 
 
Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan derneğin Bolu İl Temsilcisi Av. Fikret Çıracı, Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek Filistinli Müslümanlara acımasızca zulmeden İsrail’e sert tepki gösterdi.” İşgalci İsrail güçlerinin mübarek Ramazan ayının 28. Günü Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskın hukuka ve temel insan haklarına aykırıdır” diyen Fikret Çıracı “İsrail bir terör devletidir” ifadelerini kullandı. 
 
“FİLİSTİNLİ AİLELER YÜZYILLARDIR YAŞADIKLARI EVLERDEN HUKUKSUZCA ÇIKARILIYOR”
 
Av. Fikret Çıracı, “İsrail Yüksek Mahkemesi’nin, Filistinli ailelerin Kudüs’te yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi’nden tahliye edilmesine yönelik alt mahkeme kararına yapılan itirazı 10 Mayıs'ta karara bağlaması bekleniyordu. Yapılan itirazın reddedilmesi ve alt mahkemenin kararının onanması halinde yüzyıllardır aynı yerde yaşayan Filistinli ailelerin evlerinden çıkarılarak yerlerine Yahudi ailelerin yerleşmelerine izin verilecek. Ancak İşgalciler, ellerinde tapu olduğunu iddia ederek ve İsrail Yüksek Mahkemesi kararının açıklanmasını beklemeden Şeyh Cerrah Mahallesi’ne gelmeye başlamış ve Filistinli aileleri yüzyıllardır yaşadıkları evlerden çıkarmaya çalışmışlardır” dedi. 
 
“İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR” 
 
İsrail’in Kudüs’ü sistemli işgal girişimlerinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Çıracı, “ Batılı devletler dahil olmak üzere uluslararası toplumun itidal çağrılarına rağmen İsrailli işgalciler yıllardır Doğu Kudüs’ü sistemli olarak işgal etmeye devam etmektedir. Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın karakterini ve statüsünü değiştirmeye çalışan işgalcilerin aldığı tüm yasama ve idari önlemler ve eylemler, Sivil Halkın Korunması ile ilgili olarak Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’nin açık bir ihlalini oluşturmaktadır ve yasal bir geçerliliğe sahip değildir. Filistinlileri kendi vatanlarında göçe zorlayan İsrail politikaları ve İsrail hükümeti tarafından yapılan saldırılar uluslararası hukuk kapsamında insanlığa karşı işlenen suç niteliğindedir” cümlelerini kullandı. 
 
 “VAHŞETE KARŞI DÜNYAYI SES VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
 
Son olarak işgalci İsrail’i kınadıklarını kaydeden Fikret Çıracı, “21. Yüzyılda, insanlığın on iki bin yaşında olduğu bir vakitte, insanlığın gözleri önünde canlı yayında insan katletmek; hukukun dışına çıkıldığı zaman başka hiçbir sınırın kalmadığını resmetmektedir. Bu nedenle tüm insanlık tarihinin hukukunun korunması ve sicillerimizde yarın yeni bir soykırım lekesi olmaması için bugünkü vahşete karşı tüm dünyayı ses vermeye davet ediyoruz” açıklaması yaptı.

Editör: E. Candan