Bolu'dan 97.İnsani yardım tırı yola çıktı

Bolu-İHH Bolu’lu hayırseverlerin katkılarıyla 97.İnsani Yardım Tırırnı Suriye’ye uğurladı.

Bolu'dan 97.İnsani yardım tırı yola çıktı
20.02.2022 - 18:26
Güncelleme 21.02.2022 - 11:03
Kaynak: Haber Merkezi

Bolu-İHH Bolu’lu hayırseverlerin katkılarıyla 97.İnsani Yardım Tırırnı Suriye’ye uğurladı.

KIŞ KAPIDA; YALNIZ BIRAKMA” sloganıyla başlattıkları yardım kampanyasında gıda,un,battaniye,halı, kışlık kıyafet, hijyen malzemesi hasta bezi ve çocuk bezi yüklü iyilik tırını dualarla Suriye kamplarında yaşam mücadelesi veren savaş mağduru mazlumlara gönderdi.

10 Aralık dünya insan hakları gününde 25 ton kömür gönderen Bolu-İHH geçtiğimiz günlerde de 314 adet battaniye göndermişti. Konuyla alakalı açıklama yapan Bolu-İHH başkanı Fethi SARIMSAKCI savaş sebebiyle göç etmek zorunda kalan milyonlarca insan yıllardır zor şartlarda yaşıyor.

Kış geldiğinde ise dondurucu soğuk ve yağmur şartları daha da zorlaştırıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle bot, mont, battaniye, soba ve kömüre ulaşamayan yüz binlerce aile var. Yağmur yağdığında kamplar çamurla doluyor ve çadırdan çıkıp yürümek dahi mümkün olmuyor. Milyonlarca ihtiyaç sahibi yolumuzu gözlüyor. Bağışlarınızla, kardeşlerimizi bir nebzede olsun dondurucu soğuklara karşı yalnız bırakmadığınız için siz değerli Bolu halkına teşekkür ediyoruz dedi.


Editör: E. Candan