Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının St"> Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının St" /> Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının St">

ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda son dönemde kamuoyunda ciddi anlamda farkındalık oluştuğunu söyledi. 

ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS
1.06.2012 - 15:39

 Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nce Bolu'daki bir otelde düzenlenen ''6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un Uygulanması'' konulu seminere katılan Gevrek, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetle ilgili yasanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığını hatırlattı. 

     Konuyla ilgili eğitim kampanyası başlatıldığına dikkati çeken Gevrek, bu kapsamda 7 bölgede ve 16 ilde 6 bin 500 üst düzey yöneticiye bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini bildirdi. 
     Bolu'daki eğitim seminerine 7 ilden katılım sağlandığını ifade eden Gecvrek, ''Bu kanunun uygulamasında kendilerine yetki verilen tüm taraflarla birlikte çalışacağız. Yasanın amacı, en hızlı ve etkin korumanın sağlanmasıdır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda özellikle son dönemde kamuoyunda çok ciddi anlamda farkındalık var. Son dönemde kadınların şikayet mekanizmalarını kullanma oranları da arttı. Dolayısı ile önemli olan minimize edilmesi. Devlet olarak şiddete karşı sıfır tolerans ilkesinin benimsendiğinin tüm kamuoyu ile paylaşılması önem arz ediyor'' diye konuştu. 
     Kadınların istihdama katılım oranının düşüklüğünün şiddeti artırabildiğine işaret eden Gevrek, ''Ailenin içinde bulunduğu ekonomik yoksulluk bunu tetikleyici olabiliyor. Türkiye'de şiddet gibi birçok konu üzerinde çok ciddi araştırmalar yapılıyor. 'Kimler şiddet uygular, şiddetin sebepleri nelerdir, bu bir genetik bozukluk mudur, kişilik bozukluğu mudur' gibi konular üzerinde ciddi bir çalışma yapıyoruz. Kısa bir süre sonra bu konuyu da kamuoyu ile paylaşacağız. Şiddet gören kadınlar, 'Alo 183' hattından bize müracaat edebilirler veya 155 hattından polisi arayabilirler'' dedi. 
     Toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

AA


Editör: E. Candan