"TEŞVİKTE SUÇ BİZİM"

Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İsmail Hakkı Özmen, TSO Başkanı Emin Semercioğlu’na yaptığı ziyarette gündeme oturacak açıklamalar yaptı. Özmen Teşvik alınamamasındaki suçun kendilerine ait olduğunu söyledi

10.05.2012 - 20:50

 

Bolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Başkanı İsmail Hakkı Özmen, TSO Başkanı Emin Semercioğlu’na yaptığı ziyarette gündeme oturacak açıklamalar yaptı. Teşvik alınamamasındaki suçun kendilerine ait olduğunu söyleyen Özmen, işi milletvekillerine bırakmakla yanlış yaptıklarını söylerken, TSO Başkanı Emin Semercioğlu’da Bolu’da birlik olmadığını belirti. .

TSO’da BOSİAD Heyetini kabul eden Emin Semercioğlu, BOSİAD Başkanı Özmen ile birlikte Bolu’nun biran önce silkelenip kendisine gelmesi gerektiğini söyledi. Turizm alanında Bolu’ya hiç teşvik verilmemesinden, Bolu’nun neden TUİK tarafından zengin gösterilerek teşvikte mahrum kaldığının altını çizen, Bolu’daki iki Sivil Toplum Örgütü Başkanı bu konu da adeta kendilerini suçladılar

TSO’ya yapılan ziyarette Bolu adına somut girişimlerde bulunduklarını belirterek söze başlayan BOSİAD Başkanı Özmen, organize sanayinin hala boş durduğunu buna rağmen yeni sanayi sitesinin de açıldığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı.

 

“İŞ BAŞA DÜŞTÜ”

 

“Bolu’yu dışarıda tanıtmak istiyoruz. Yurtdışı ayaklarımız var. Yurtdışı ticaret görüşmelerimiz var. Onlarla ilgili hem Bolu’daki sanayici işadamlarımızı bilgilendirme ve Bolu’yu dışarıya açma gibi bir çalışmamız var. Bununla ilgili Gana’ya bir gurubumuz gidiyor. Bolu’dan katılımcı arkadaşlarımızın görüşmeleri olacak. Bolu’nun sanayisini dışarıya açabilirsek bir şeyler yapmış olacağız. Siz de biliyorsunuz, organize Sanayimiz boş duruyor. Yeni bir sanayimiz açılacak. Burada da yeni yatırımcı, yeni katılımcılara ihtiyacımız var. TSO, BOSİAD ve BOGİAD ile tüm Sivil toplum Örgütleriyle el ele verip Bolu’yu kalkındırmak için çalışacağız”

 

Emin Semercioğluda İsmail Hakkı Özmen’e açıklamalarında destek vererek, Bolu’da şeffaflık olmadığını söyledi. Semercioğlu devam eden konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

“HERKES BİRBİRİNDEN BİR ŞEY SAKLIYOR”

Bolu’da yumruklarımızı birleştiremediğimiz için bize yumruk atıyorlar. Tatbikatlarda da bu şekilde gerçekleştiğini görüyoruz ve Bolu kaybediyor her hususta. Artık bunda bana da söylendiği gibi bizim de suçumuz var. Direk milletvekillerinde değil suç. Onların önderliğinde toplantılar yapılmıyor. Kimin ne yaptığını kimse bilmiyor. Belki bir şeyler yapılıyor ama kimse bilgilendirilmiyor. Bu yüzden insanlar harekete geçemiyor. Bir hırs ve motivasyon olmuyor herkes yalnızlık aleminde yaşıyor. Bolu’daki en önemli noksanımız Bolu’da ortaklık kültürünün olmaması, kendi girişimcisinin olmaması, Bolu’nun ekonomik yönden boşlukların doldurulamaması. Önümüzdeki günlerde organize sanayide yeni oluşumlar olacak. Ama bizde paylaşım yok. Şeffaflık yok herkes birbirinden bir şey saklıyor.

 

“TURİZMDE HİÇ TEŞVİK ALAMADIK”

Bolu’da turizme ileride yapılacak olan yatırımlar tamamen teşviksiz. Buralar gelişme bölgeleri. Önümüzdeki senelerde yatırım yapılmamış kültür turizmi Mudurnu, Göynük gibi yerlerimiz. Diğer büyük yapılacak otellerle entegre olması lazım. Bolu’da bir haftalık gezi programı kesintisiz olarak yapılacak yerler var. Termal’inden tut, kültüründen doğasına kadar değişik yerlere gidilebilecek projeler olmalı. Bolu’yu kesinlikle en kısa zamanda bu güzelliklere entegre etmeli. Bolu uğranacak bir yer olabilmeli”


Editör: E. Candan