"HEPİMİZ HOCALILIYIZ"

Ak Parti Bolu Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan Ömer Faruk Deligöz 1992 yılında yaşanan katliamın yıl dönümü olması nedeniyle : “Hepimiz Hocalılıyız Türkleriz” değerlendirmesinde bulundu.

10.03.2012 - 11:21

 

Ak Parti Bolu Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapan Ömer Faruk Deligöz  1992  yılında yaşanan katliamın yıl   dönümü  olması nedeniyle  : “Hepimiz Hocalılıyız Türkleriz” değerlendirmesinde bulundu.

Ak Parti Bolu  Gençlik Koları Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Ömer Faruk Deligöz; 25 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde çok sayıda Azeri sivilin ermeniler tarafından  katledildiğini söyledi. Deligöz açıklamasında şu ifadeleri kullandı

"Gözleri oyularak  ve yakılarak katledildiler 25 Şubat 1992 yılında  Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde çok sayıda Azeri sivilin ermeniler tarafından  katledil katledilmesinin yıl dönümü. Ermeni diasporasının yalanlarına boyun eğen Farnsanın Hocalıda yaşanan katliamı görmezden geldiğini belirten Ömer Faruk Deligöz  “Ülkemizde hepimiz Ermeniyiz” nidalarını yükselten bazı kesimlere inat hepimiz  Hocalılıyız “  açıklamasında bulundu. Basın açıklamasının devamında Ömer Faruk Deligöz şu açıklamalarda bulundu:“Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1992 yılının 25 Şubatı 26 Şubata bağlayan gecede bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı köyünde sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan resmi rakamlara göre 613 kişiyi katletmişlerdir. Katledilenlerin 83'ü çocuk, 106'sı kadın ve 7'ten fazlası ise yaşlıydı. Normalde en şiddetli savaşlarda dahi savaş dışında tutulan, dokunulmayan bu kesime Ermeniler yaşlı, kadın ve çocuk demeden acımasız işkenceler yaparak katletmiştir. Bu katliamdan toplam 487 kişi ağır yaralı olarak kurtulmuştur. 1275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise kaybolmuştur. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, kulakları, burunları ve kafaları ile vücutlarının çeşitli uzuvlarının kesildiği görülmüştür. Aynı vahşetten hamile kadınlar ve çocuklar bile nasibini almıştır. Türkleri soykırımm yapmakla suçlayan ermeni lobisi  1992 yılında bütün dünyanın gözleri önünde yaptıkları soykırım girişiminin hesabunı versinler. Biz Ak Parti  Bolu Gençlik Kolları olarak yaşanan bu acıyı unutmadık ve unutturmayacağız. Katliamda hayatını kaybedenlere  allahtan rahmet diliyoruz.Ülkemizde hepimiz Ermeniyiz  naralarını yükselten bazı kesimlere sesleniyorum. Bu gün Ak Parti Bolu Gençlik Kolları olarak  hepimiz  Hocalılıyız”dedi.


Editör: E. Candan