İLK DERS DEPREM OLDU

Bolu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda ''Okul bazlı afet eğitimi projesi'' dersi yapıldı.

İLK DERS DEPREM OLDU
6.02.2012 - 23:24

     Bolu Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda ''Okul bazlı afet eğitimi projesi'' dersi yapıldı. 
     Japonya'dan gelen rehber eğitmenler Koji Kanda ve Shinsuke Nomura tarafından verilen derste, öğrencilere deprem konusunda bilgi verildi. 
     Ders öncesinde basın mensuplarına açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya arasında imzalanan protokol gereği 10 pilot ilde bu eğitimlerin verildiğini söyledi. 
     Alpdoğan, pilot illerde Japon uzmanların çalışma ziyaretlerinde bulunacağını belirterek, ''Pilot illerin okullarında planlama ve çalışmaları yerinde görmek, formatör öğretmenlere rehberlik etmek, milli eğitim ve pilot okul yöneticileri ile istişarelerde bulunmak üzere hazırlanan bir program. 7-10 Şubat 2010 tarihlerinde Japon uzmanlar tarafından çalışma ziyaretleri başlatıldı. Bu projenin Bolu'daki okullarımıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 
     Eğitmen Koji Kanda ise, Türkiye ve Japonya'da bu tür afetlerin çok olduğunu ve afetlerin zararlarının azaltılması amacıyla bu tür dersleri verdiklerini aktardı. 
     Kanda, amaçlarının iki ülkeyi deprem konusunda harekete geçirmek olduğunu dile getirerek, ''Bugün burada depremle ilgili çocukları bilgilendirdik. Deprem nasıl oluşuyor, deprem sırasında neler yapmalıyız gibi durumları anlattık. Ders anlattıktan sonra çocuklar hemen cevap verdikleri için bu konuyu anladıklarını düşündüm ben de sevindim'' diye konuştu. 

AA


Editör: E. Candan