BELEDİYEDEN DOLANDIRICILIK İDDİASI

Bolu Belediyesi İnternet sitesinden  HAYTAP hakkında nitelikli dolandırıcılık ve hakaret suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunulduğunu kamu oyuna açıkladı  

BELEDİYEDEN DOLANDIRICILIK İDDİASI
25.01.2012 - 09:38

Bolu Belediyesi İnternet sitesinden Kamuoyuna duyurulur başlığıyla verdiği duyuruda bulunulduğunu açıkladı .Yapılan açıklamada şu ifadelere değinildi."   HAYTAP hakkında nitelikli dolandırıcılık ve hakaret suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduk. Bir sivil toplum örgütü ile karşı karşıya gelmek, hakkında suç duyurusunda bulunmak elbette ki bizi ziyadesiyle üzmüştür. Zira halkımızla iç içe projeler üretmeyi şiar edinmiş olan yönetim anlayışımıza göre sivil toplum örgütleri halkın en önemli temsilcileridir. Ancak bu işi gerçekten gönül vererek yapanlar ile  rant elde etmek için yapanların ayırt edilmesi en çok diğer sivil toplum örgütleri için bir önem taşımaktadır. 

Bilindiği gibi geçen hafta ilgili dernek, hayvan barınağımız hakkında dayanaksız haberler yaparak iznimiz olmadığı halde belediye hayvan barınağımız için yardım kampanyaları başlatmıştı. Kendilerine, bahse konu köpeğin soğuktan değil, hastalıktan öldüğünü, gerekli tedavilerin süresinde yerine getirildiğini, barınağımızın gerekli koşullara uygun olduğunu, belgeleri ile birlikte anlatmamıza rağmen bu kampanyayı sürdürmüşlerdir. Önceleri bu duruma anlam verememiş isek de gelen ihbarlar üzerine yardım kampanyasını resmi internet sitelerinden kendi ticari kuruluşlarına yönlendirmek suretiyle mama satışı yaptıkları, böylece insanların ulvi duygularını kullanarak kar elde ettikleri tespit edilmiştir. Bize göre bu eylem yasa da tanımı yapılan nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturmaktadır. Ayrıca asılsız iddialarıyla kurumumuzu kamuoyu önünde küçük düşürmeleri hakaret suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenlerle açmış olduğumuz tazminat davasının yanında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Takdir yüce yargınındır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Editör: E. Candan