BOLUDA DEPREM TATBİKATI

Bolu'da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yapılan deprem tatbikatı öğretmen ve öğrencilerden alkış aldı. Son günlerde depremle yatıp depremle kalkan Türkiye'de vatandaşların daha çok bilgilendirilmesi için tatbikat düzenlendi.

BOLUDA DEPREM TATBİKATI
15.11.2011 - 19:01

Bolu'da bulunan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda yapılan deprem tatbikatı öğretmen ve öğrencilerden alkış aldı. Son günlerde depremle yatıp depremle kalkan Türkiye'de vatandaşların daha çok bilgilendirilmesi için tatbikat düzenlendi. UMKE ve Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Kalıcı Konutlar bölgesindeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat öncesinde okulun konferans salonunda program düzenlendi. Programa Bolu Valisi İbrahim

Özçimen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Geptiremen, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, Tarım İl Müdürü Vekili Abdulkadır Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Türkiye'ye, yükselen bir ülke olarak doğal afetlerde yaşadığı sıkıntıların yakışmadığını söyledi. Aklımızı başımıza toplamamız gerektiğini anlatan Özçimen, şöyle konuştu:

"Bilimsel gerçeklik neyse bunlara uyalım. Bunu sadece 12 Kasım, 17 Ağustos'ta yapmayalım. Güvenli bir hayatımız olsun. Bu hayat düzenli ve planlandığı şekilde devam etsin. Şu an Van'daki deprem manzarası hoş bir manzara mı? Çocukların okulları kapalı ve bir bisküvi alacak dükkan bile yok. Çadırların içinde üç günlük bebekler, nineler, hamile kadınlar var. Eksi 10 ve 15 derecelere varan soğuk var. Bu bize yakışmıyor. Türkiye, hızla yükselen bir ülke olarak bu görüntüleri hak etmiyor."

 Özçimen, deprem sigortasının önemine de değinerek, Bolu halkını bu konudaki duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Konuşmaların ardından çalan sirenle birlikte deprem tatbikatı başladı. Tatbikatta okul önünde toplanan öğrenciler teker teker sayıldı. Yapılan sayım sırasında sınıfta kalan öğrencilerin olduğu tespit edildi. Okul bahçesine gelen kurtarma ekipleri sınıflarda deprem anında yaralanan ve mahsur kalan öğrencileri çeşitli kurtarma yöntemleriyle bulundukları yerlerden dışarıya çıkardı. Kurtarılan

öğrenciler sağlık ekipleri tarafından ambulanslara taşındı. Çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Okul bahçesinde bulunan öğrenciler tatbikatı heyecanlı bir şekilde izlerken, tatbikat sonunda UMKE, Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri alkışlandı.


Editör: E. Candan