SEMERCİOĞLUNDAN GENÇLERE NASİHAT

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde Saadet Demirel yönetiminde gerçekleştirilen Yönetici Asistanlığı kursuna konuk konuşmacı olarak katıldı.

SEMERCİOĞLUNDAN GENÇLERE NASİHAT
31.10.2011 - 20:49

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Elginkan Vakfı Bolu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde Saadet Demirel yönetiminde gerçekleştirilen Yönetici Asistanlığı kursuna konuk konuşmacı olarak katıldı.

Gençlerle bir araya gelmekten her zaman büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Emin Semercioğlu, ülkemizin geleceğinin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğini söyledi. Konuşmasında ilk olarak çocukluk döneminde kendi parasını ilk kez kazandığı günlerden kendi işini ve fabrikasını kurmasına kadar geçen süreçten önemli anekdotlar aktaran Bolu TSO Başkanı Emin Semercioğlu’nun konuşması kursiyerler tarafından büyük bir ilgi ve dikkat ile takip edildi. Yaklaşık iki saat süren konuşması sırasında Emin Semercioğlu ülke ekonomisinin güncel durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu; yanı sıra genç girişimciliğinin önemi ve ideal yönetici asistanında olması gereken özelliklere ilişkin görüş ve önerilerini kursiyerlerle paylaştı. Her yıl üniversitelerden mezun olan 800 bin dolayında gencimizin işgücü piyasasına katıldığını dile getiren Emin Semercioğlu, bu gençlerimizin önünde iki temel seçenek olduğunu; bunlardan birisinin kendi işlerini kurarak yollarına devam etmek, diğerinin ise profesyonel çalışma yaşantısına katılmak olarak açıklanabileceğini söyledi. İşgücü piyasasına katılan gençlerimizin % 10’unun kendi işini kurması halinde geride kalan % 90’lık kesime iş alanı açılacağının altını çizen Emin Semercioğlu, işsizliğin bu şekilde en aza indirgenebileceğini kaydetti. İçinden geçilen iktisadi sürecin artık devlet kapısında işe yerleşme mantığının terk edilmesini gerektirdiğine dikkat çeken Emin Semercioğlu, bu açıdan ailelere önemli görevler düştüğünü ve özellikle girişimci düşünerek kendi işlerini kurmak isteyen çocuklarını mutlak surette girişimciliğe yönlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

“Hedefli ve Azimli Çalışın, Dürüstlükten Ayrılmayın”

Oturumun ilerleyen dakikalarında ideal yönetici asistanında bulunması gereken özellikler hakkında görüş ve önerilerini kursiyerlerle paylaşan Emin Semercioğlu, sıkça konuyla ilgili reel sektörden de örnekler verdi. Bir yönetici asistanında mutlaka bulunması gereken niteliklerden birisinin “dikkat” olduğunu hatırlatan Emin Semercioğlu,           “Her zaman dikkatli olun. Çalışma alanınız dahilindeki her detayı takip edin. Size söylenenleri doğru anlayın. Gerektiğinde soru sorarak teyit edin. Bilgi edinme isteğiniz her zaman canlı kalsın. Unutmayın, soru soran da bilendir; cevaplayan da bilendir” dedi. Bir diğer önemli özelliğin “güvenilirlik” olduğunu anlatan Emin Semercioğlu, güvenilirliğin de kendi içinde ikiye ayrıldığını ve kişinin öncelikle özgüven sahibi olması gerektiğini vurgulayarak özgüven sahibi olabilmenin de bilgi yönünden donanımlı olmayı zorunlu kıldığını söyledi. Yönetici asistanının ayrıca üstlerine ve sorumlu olduğu kişilere karşı da güvenilir olması gerektiğini dile getiren Emin Semercioğlu, yöneticinin bir kere güven duyması halinde bunun çalışma şartlarını çok kolaylaştıracağını ve yönetici asistanı açısından keyifli hale getireceğini sözlerine ekledi. Dürüstlüğün en önemli sermaye olduğunu anlatan Bolu TSO Başkanı Emin Semercioğlu, kişilerin hata da yapabileceğini belirterek yönetici asistanı adaylarına her zaman üstlerine ve sorumlu bulundukları kişilere karşı dürüst olmalarını önerdi. Günümüz koşullarının özellikle dışa dönük, kendini geliştirmeye önem veren kuruluşlar için yabancı dil kullanabilmeyi adeta zorunlu hale getirdiğinin altını çizen Emin Semercioğlu, gençlere en az bir yabancı dili çok iyi konuşup yazabilmeleri tavsiyesinde bulundu. Semercioğlu, “Sürekli araştırın, kendinizi geliştirin. Hiçbir zaman bir gününüzü, bir önceki gün bıraktığınız yerde tamamlamayın. Her gün küçük de olsa bir adım daha ileri gidin. Dünyayı izleyin, gelişmeleri yakından takip edin. İnterneti kullanın. Tüm bunlar sizlere hizmet etmek için var. Unutmayın, artık sadece bulunduğunuz şehirdeki veya okulunuzdaki arkadaşlarınızla değil, ülkedeki ve hatta dünyadaki gençlerle, yaşıtlarınızla rekabet halindesiniz. Bunun gereklerini yerine getirin” ifadelerinde bulundu. Emin Semercioğlu bunların yanı sıra gençlerin mutlak surette not alma kültürünü geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaparak hafızalarına hiçbir zaman güvenmemeleri ve önemli her detayı ajandalarına not almalarını tavsiye etti. Son olarak herşeyin başının sevgiden geçtiğini söyleyen Emin Semercioğlu, yaptıkları iş ne olursa olsun gençlerden o işi severek yapmalarını istedi. Oturum, kursiyerlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.


Editör: E. Candan