"KUTLAMALARIN İPTALİ KABUL EDİLEMEZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi üyeleri ve çok sayıda davetli, Cumhuriyetin kuruluşunun 88. Yılı vesilesi ile geleneksel hale dönüştürdükleri Ata Yemeği’nde bir araya geldi.

31.10.2011 - 08:48

 

Haber: Nermin Kaya

Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi üyeleri ve çok sayıda davetli, Cumhuriyetin kuruluşunun 88. Yılı vesilesi ile geleneksel hale dönüştürdükleri Ata Yemeği’nde bir araya geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Elfaz Temiz, düzenledikleri Cumhuriyet Bayramı Ata Yemeği’nde Cumhuriyet Bayramı töreninin iptal edilmesinin etkisinin çok daha büyük olacağını vurguladı. Temiz, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptalinin kabul edilemeyeceğini söyleyerek “Bu ülke çok badireler geçirdi, çok kötü günlerden geldik geçtik ama hiçbir zaman Cumhuriyet Bayramımız, bizim var oluş bayramımız asla iptal edilmemiştir. Nasıl bir şey bu? Kim, neye dayanarak nasıl ‘yok’ diyor? Van’daki bir deprem elbette ki hepimizi yaktı, tümüne Allah rahmet eylesin ama depremden dolayı Cumhuriyet Bayramının iptal edilmesi diye bir olay asla olamaz, biz bunu kabul etmiyoruz! Etmeyeceğiz de hiçbir zaman” dedi.

ADD’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği Ata Yemeği, resmi törenlerin iptalinin ardından her yıl ki heyecanını, öfkeye bıraktı. Ata Yemeğine, Vali Yardımcısı Ömer Eru, Milletvekili Tanju Özcan, siyasî parti temsilcileri, STK temsilci ve üyeleri katıldı.

“VARLIĞIMIZIN NEDENİ OLAN CUMHURİYET BAYRAMIMIZI KUTLAMAK ZORUNDAYDIK”

Aslında Ata Yemeğinde hiçbir siyasî konuya değinmeyeceğini söyleyerek söze başlayan Temiz, daha 10 gün evvel 30’un üzerinde şehidimiz olduğunu söyleyerek “O şehitlerimizi tüm Bolu halkı ile derneğimizin de içinde olduğu o büyük organizasyonla andık. Ancak onun emen akabinde Van-Erciş’te meydana gelen deprem tabi ki ülke olarak bizleri de son derece üzdü. O gece inanın Van Şube Başkanı ile görüştüğüm zaman hüngür hüngür ağladım kendimi tutamadım. Van Erciş Şube Başkanımızın eşi enkaz altında kalarak vefa etti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Yine 6 üyemiz depremde öldüler. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdi bu kadar acıları yaşamış bir ülke olarak yine de varlığımızın nedeni cumhuriyetimizin kuruluşu yıldönümünü kutlamak mecburiyetindeydik. Dün öğlen saatine kadar yine de kutlayacaktık ama son aldığımız bir haberle maalesef bir daha kahrolduk çünkü törenler iptal edilmişti. Hiçbir gerekçe, neden olmadan törenlerin iptal edilmesi gerçekten bizleri yürekten üzmüştür. Yani o acılar üzerine bu da iyice tuzu biberi olmuştur.

“Bu ülke çok badireler geçirdi, çok kötü günlerden geldik geçtik” diyen Temiz, “ama hiçbir zaman Cumhuriyet Bayramımız, bizim var oluş bayramımız asla iptal edilmemiştir. Nasıl bir şey bu? Kim, neye dayanarak nasıl yok diyor? Van’daki bir deprem elbette ki hepimizi yaktı, tümüne Allah rahmet eylesin ama depremden dolayı Cumhuriyet Bayramının iptal edilmesi diye bir olay asla olamaz, biz bunu kabul etmiyoruz! Etmeyeceğiz de hiçbir zaman” diye konuştu.

VALİ YARDIMCISI ERU: “3 YIL O BÖLGEDE ÇALIŞTIM, DUYGULARINI ÇOK İYİ ANLIYORUM” 

Ata yemeğine katılan Vali Yardımcısı Ömer Eru, yaptığı konuşmanın ardından “ Ben doğu Anadolu Bölgesinde 3 yıl çalıştım. Orada neler yaşandığını, Mehmetçiğin hangi şartlar altında olduğunu iyi biliyorum. Bu vesile ile hem şehit olan askerlerimizin yakınlarına, hem de depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

ADD Gençlik Kolları Başkanı Özgür Dönmez’in Genel Merkez’den gönderilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptali ile ilgili bildiriyi okumasının ardından, katılımcılar sohbet eşliğinde yemeklerini yediler.


Editör: E. Candan