YANGINI KİM SÖNDÜRDÜ?

Bolu’da İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 297. Yıldönümü Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın katılımı ile çeşitli etkinliklerle kutlandı.

YANGINI KİM SÖNDÜRDÜ?
25.09.2011 - 14:23

 

Haber: Nermin Kaya

Bolu’da itfaiye teşkilatının 297’ıncı kuruluş yıl dönümü Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın da katılımı ile çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluşunun 297. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araçları saat 10.00’da kent merkezinde, sirenler çalarak kortej geçişi yaptı. Daha sonra Karaçayır Mahallesi'nde bulunan İtfaiye Müdürlüğü binası önünde düzenlenen etkinliklere,  Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı İsmail Yamantürk, Emniyet Müdür Yardımcısı, İlhan Gündoğan, Bolu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hasan Erdoğan, Bolu İtfaiye Müdürü Musa Karadoğan, itfaiyeciler, Bolu Merkez Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kalaman, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Tören başlangıcında İtfaiye Teşkilatının tarihi ile ilgili bilgi veren İtfaiye Müdürü Musa Karadoğan’ın ardından, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz bir konuşma yaptı. Konuşmasında “ Bolu İtfaiye Müdürlüğü, son teknoloji araçlara sahip, Türkiye’nin en kaliteli itfaiye teşkilatlarından bir tanesidir. Almanya’da kardeş belediyemiz olan Neuss Belediyesi ile ortak çalışıyoruz. İtfaiyemiz Almanya’da da yangına müdahale etmiştir. Oradaki başarısından dolayı Ulusal Alman medyasında da konu olmuştur. Şu anda Bolumuzun özelliği dolayısıyla İstanbul Ankara istikametinde bir kaza olduğunda direk müdahale ediyoruz. İtfaiye denilince akla sadece yangın geliyor, ancak itfaiye ekiplerimiz kazalara da müdahale ediyor. Türkiye’de ilk TSE 9000 belgesi alan Bolu İtfaiye teşkilatıdır. Bu nedenle itfaiye teşkilatımızı kutluyorum’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından, itfaiye kıyafeti giyen engelli çocuklara yangın söndürme tatbikatı yaptırıldı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tatbikat yapan çocukları tek tek tebrik etti. Daha sonra itfaiye personeli, 32 metre yükseklikteki vinçten “yangın kurtarma tatbikatı” yaptı.  


Editör: E. Candan