BELEDİYEDEN YAZLIK SİNEMA

Bolu Belediyesi ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 9 gün sürecek olan yazlık sinema günleri başladı. Engelsiz Çay Bahçesinde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı.

BELEDİYEDEN YAZLIK SİNEMA
26.07.2011 - 10:08

 

 Nermin Kaya-     Bolu Belediyesi ve Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen yazlık sinema günlerinin ilki 25 Temmuz gecesi, Beyaz Melek adlı filmin gösterimi ile başladı.

Karaçayır mevkiinde bulunan Engelsiz Çay Bahçesinde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Havanın kararması ile birlikte saat 21.30 sıralarında başlayan etkinlikle ilgili www.bizbolulular.com muhabirine açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu “ insanlar sohbet ortamlarında konuşurlarken, ah o eski yazlık sinemalar, diye konuşuyorlardı. Bizde buradan esinlenerek, Bolu halkına eski günlerini, anılarını yaşatmak istedik. Bu etkinlik için de Engelsiz Çay Bahçesini düşündük. Çünkü sizlerin de bildiği gibi Bolu’nun her yanında bir etkinlik yapıyoruz. Atatürk Orman Parkı’nda, yeni adıyla Kent Meydanında bir takım etkinlikler yapıyoruz. Ama burada hiç etkinliğimiz olmamıştı. Burayı işleten engelli aileleri ile de görüştüğümüzde bu projeye çok sıcak baktılar. Burayı biraz hareketlendirmek istedik” dedi.

Davarcıoğlu yaptığı açıklamada 9 gün boyunca peş peşe Engelsiz Çay Bahçesinde eski filmleri isleyeceklerini söyledi. Emine Davarcıoğlu “ burası çok da hoş bir yer olmuş. Herkes masalarında çaylarında içerken, mısırlarını yerlerken bir yandan da filmlerini izleyecekler. Bu etkinlik sayesinde engelli ailelerine de destek sağlanmış olacak” dedi.

“DEVLET OPERA VE BALESİ BOLU’DA”

Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ramazan Ayı boyunca haftada üç gün tasavvuf müziği, iki gün de semazen gösterilerinin Kent Meydanında gerçekleştirileceğini belirtirken, Eylül ayı sonrası Devlet Opera ve Balesinin Bolu’da belli dönemlerde 4 oyun sergileyeceklerinin müjdesini verdi. Bu etkinliklerle ilgili halkımızın görüş ve önerilirini de bekliyoruz, diyen Davarcıoğlu, “Bolu’da ne görmek isterler, neleri yaşamak isterler, bunlar bizim için çok önemli” dedi.   

Mahsun Kırımızıgül’ün senaryosunu yazdığı, kendisinin de başrolde oynadığı Beyaz Melek adlı film ile başlayan yazlık sinema günleri, Babam ve Oğlum, Gönül Yarası, Yengeç Sepeti gibi filmler ile devam edecek.

Etkinliği izlemeye gelenlerden Halil Karakaya’da “ önceden her semtte yazlık sinemalar vardı. Gençliğimizde izlediğimiz o sinemanın tadı bir başkaydı. O zaman düzen daha değişik ve daha güzeldi” dedi.


Editör: E. Candan