285 genç hafız icazet aldı

285 genç hafız, Karaçayır’da bulunan 3000 Kişilik Kapalı Spor Salonunda düzenlenen, hafız kabul töreninde bir araya geldi.

285 genç hafız icazet aldı
25.06.2022 - 11:44
Kaynak: Haber Merkezi

285 genç hafız, Karaçayır’da bulunan 3000 Kişilik Kapalı Spor Salonunda düzenlenen, hafız kabul töreninde bir araya geldi. Törende Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, kent protokolü ve hafızların aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Rabbime sonsuz hamd ediyorum. Bu güzel zamanı anı bize yaşattığı için. Bu kadar hafız kardeşimizi bu millete, bu devlete, bu ümmete hizmet yolunda bunların hafızlıklarını ikmal edip hayata başladıkları için. Hafız Allah’ın esma-ül hünsasından bir tanesidir. Koruyup kollayan anlamına gelir. Hafız Allah’ın kelamı Kuran ı Kerim’i, Kerim kitabımızı başından sonuna kadar hıfz eden, ezberleyen, zihnine nakşeden insana denir. Hafız aynı zamanda yüz bin hadis-i şerifi senet ve metni ile beraber ezberleyenlere de hadis hafızı denir. Her anlamıyla çok güzel, baş tacı” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise insanın hayatında bir rehbere ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, “İnsan, keremlidir, hikmetlidir, bereketlidir. Yol yürür.Dünden bugüne, yarına, ezele doğru yürür bu yolu. Yol yürürken bir rehbere ihtiyaç vardır. Bir pusulaya ihtiyaç vardır, pusula tarihtir, millettir ve tabi ki inandığımız tüm mukaddesatlardır. Ben kıymetli hocalarımıza, emek veren anne babalarımıza ve elbette ki bunun öznesi olan Kur’an-ı hıfz etmiş hafızlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah emeklerinizi zayi etmesin” ifadelerini kullandı.

Genç hafızların yeni bir yola çıktığını ifade eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın,Elbette hafızlık Rabbimin yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir, payedir. Hafızlık Kuran-ı Kerim’i akla ve kalbe yerleştirmek, hayatta ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yolda yürümektir. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü de kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir. Bugün türlü sorunlarla boğuşan ülkemizin ve ebette ahlaki bir çöküş yaşayan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek mutlak Kuran’ın mesajlarını rehber almak zorundayız. Çünkü Kuran bir hidayet rehberidir. Sizler bu zor ve meşakkatli bir o kadar da hayırlı ve bereketli bir yola çıktınız ve hamdolsun burada dini mümine, vatana, millete ve bayrağa sahip çıkmak üzere yola koyuluyorsunuz” diye konuştu.

 

Hafızlara Kur’an-ı  Kerim’i anlama nasihatinde bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, “Kıymetli gençler, Kur’an-ı Kerim’e hizmet etme yolunda önemli bir adım attınız.  Ama bir adım olduğunu unutmayacaksınız. Önünüzde daha uzun mesafeler var. Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, meselenin başlangıcıdır. Bundan sonra ne söylediğini anlamak için ömrünü vakfedeceksin.  Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de ne söylediğini anlamak için hayatını vakfedeceksiniz. Bu adımın arkasını Kur’an-ı Kerim’e emek vermek suretiyle, anlamak için öğrenmek suretiyle çaba göstereceksiniz” şeklinde konuştu.

Bolu için çok anlamlı bir gün yaşandığını belirten Vali Erkan Kılıç ise şu ifadeleri kullandı:

“Bolu için anlamlı ve önemli bir gündeyiz. Burada 280 tane hafızımız, bunun yanında bu programa katılamayan 123 tane hafızımızın bitirme, icazet törenini gerçekleştiriyoruz. Bunların içerisinde sadece Bolu’dan değil ülkemizin değişik yerlerinde aynı zamanda, kardeş ve dost ülkelerden gelip burada hafızlık eğitimini alan kardeşlerimiz var. Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğreten ve okutandır.’ Bunu tabi şiar edinmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda burada almış olduğunuz hafızlık eğitimini, daha da geliştirerek özellikle hepimizin hayatında Kur’an’a göre bir yaşam belirleyerek, hayatımıza yön vermemiz son derece önemli.”

Haber Köroğlu

 

 


Editör: K. CAN