Vali Ümit: Hiç Kimse Kimsesiz Değil

Bolu Valiliğinin himayesinde ve koordinesinde, Kızılay Bolu Şubesi ve iş insanlarının işbirliği ile Ramazan Ayında 600 muhtaç vatandaşa ulaştırılmak üzere iftar yemeği yapılan Turizm Otelcilik Okulu’na giden Bolu Valisi Ahmet Ümit, çalışmaları yerinde inceledi, ilgililerden bilgi aldı.

Vali Ümit: Hiç Kimse Kimsesiz Değil
29.04.2020 - 11:11

Bolu Valiliğinin himayesinde ve koordinesinde, Kızılay Bolu Şubesi ve iş insanlarının işbirliği ile Ramazan Ayında 600 muhtaç vatandaşa ulaştırılmak üzere iftar yemeği yapılan Turizm Otelcilik Okulu’na giden Bolu Valisi Ahmet Ümit, çalışmaları yerinde inceledi, ilgililerden bilgi aldı.

Kızılay Başkanı Muhsin Kınacı ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ile yemeklerin yapıldığı mutfağı ziyaret eden Vali Ümit burada çalışanlarla sohbet ederek onlara çok önemli bir iş yaptıklarını söyleyerek yardımları için teşekkür etti. 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bizim millet olarak inancımızda, kültürümüzde, geleneklerimizde çok müstesna yeri olan; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olarak inandığımız Mübarek Ramazan ayını 24 Nisan'dan itibaren idrak etmiş durumdayız. 24 Nisan'dan itibaren de Ramazan ile ilgili programlar başladı. Bugün o programlardan birini burada ziyaret edip yerinde görme imkânı sağladık. Ramazan Ayının milletimiz için fevkalade geniş bir yeri ve anlamı var ama ne yazık ki 22 Mart'tan bu yana da ülkemizde ve aynı zamanda Bolu'da pandemi ile mücadele ediyoruz. Her yıl yapılan ramazan faaliyetleri bu yıl virüsle mücadele kurallarına endeksli olarak yürütülecek.” dedi. 

“HİÇ KİMSE KİMSESİZ DEĞİL”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Ramazan Ayı nedeniyle çok güzel çalışmalar oldu ve olmaya devam ediyor. Bugün Kızılay'ın iş insanlarımız ve esnafla işbirliği içerisinde planlamış olduğu gönüllü öğretmenlerimizin de dağıtımını yaptığı 600'ün üzerinde kişiye yemek çıkartıyoruz. Bu sene ramazan faaliyetlerimizi koronavirüs ile mücadele eksenine uygun olarak şekillendirmek durumunda kaldık. Bu çerçevede yardımlar öncelikle, prensip olarak kuru gıda yardımı şeklinde planlandı. Bugüne kadar 6 bin 400 paket hazırlandı. Bunun 4 bin 200 tanesi dağıtıldı. 2 bin 200 tanesi dağıtılmaya devam ediyor. Bundan sonra da devam edeceğiz.

İlimizde hiç kimse kimsesiz değil, kimse ekmeksiz aşsız da olmayacak. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. İhtiyacı olan vatandaşlarımız doğrudan telefonla yada Valilik internet sitesi vasıtasıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza müracaat edilebilir” dedi.

VALİ ÜMİT KENDİ TELEFON NUMARASINI VERDİ

Vatandaşların ihtiyaç durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak sıkıntılarını iletmelerini de isteyen Vali Ümit, “İlimizde kimse ekmeksiz aşsız da olmayacak” dedi ve kendi kullandığı 05322240474 nolu telefonu vererek zorda kaldıklarında vatandaşların ulaşmalarını istedi.

“6 BİN 509 AİLEMİZE, 1000’er TL’NİN DAĞITIMI YAPILDI”

Devletimizin hem Ramazan Ayı münasebetiyle ve hem de pandemiyle mücadele konusunda yapmış olduğu bir takım faaliyetler var. Örneğin; Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Ekonomik Destek Kalkanı programı kapsamında  ilimizde 6 bin 509 ailemize, 1000’er TL’nin dağıtımı yapıldı halen 394 ailenin paraları dağıtılıyor ve bundan sonra da imkânlar ölçüsünde bunlar devam edecektir.

“BU ZOR SÜRECİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Vali Ümit konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımızı belirterek, “Devlet millet el ele imkânlar ölçüsünde bölüşerek, paylaşarak, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek, gönüllerimizi birbirimize daha da yakınlaştırarak inşallah bu zor süreci hep birlikte aşacağız. STK’larımızın da bu konuda çok ciddi çalışmaları var. Gıda paketlerinin bir bölümünü iş insanlarımız ve STK’larımız temin ediyor. İş insanlarımıza, STK yöneticilerimize ve üyelerine ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Bu güzelliklerin devam etmesi temennisiyle tüm Bolulu hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam eleminin Ramazan Ayı’nı kutluyorum. Bu mübarek ayın tüm insanlığın huzuruna vesile olmasını diliyorum. Bu arada özellikle bu hayır faaliyetlerinde katkıları dolayısıyla Kızılay Başkanımız başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürlüğümüze, gönüllü öğretmenlerimize, Kızılay çalışanlarımıza, aşçılarımıza kısacası emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Editör: E. Candan