Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi Vali Ümit’i Ziyaret Etti

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi Vali Ümit’i Ziyaret Etti
2.11.2019 - 12:22

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Bolu Valisi Ahmet Ümit’i makamında ziyaret ettiler.

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi’nin Sayın Valimiz Ahmet Ümit’i ziyaretine Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Sırmatel, Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Şükran Namdar, Emine Eratay, Arzu Beykoz ve Emine Özdoğan katıldı.

Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Sırmatel, Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Bolu şubesi olarak yapılan çalışmalar ve projeler hakkında Vali Ümit’e bilgiler verdi.

Türkiye Üniversiteli Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fatma Sırmatel, “Derneğimiz Ülkemizde 1949 yılında kuruldu ve 54 ülkede faaliyet gösteriyor. Ülkemizde 26 şubemiz var. 2008 yılında da Bolu Şubemizi açtık. Bolu Şubesi olarak, açıldığımız tarihten bugüne kadar birçok alanda etkinlikler yapıyoruz ve proje anlamında ülkemizde en çok proje yapan iller arasındayız. Genel olarak temamız kadın ve kız çocuklarımız. Bu anlamda kadına şiddet, erken yaşta evlilik, Kadının sosyal ve kanuni hakları, kadın sağlığı, kadının ekonomideki yeri, istismar ve ihlal konularında çalışmalar yapıyoruz. Bunların yanında üniversite okuyan kız çocuklarımıza burs veriyoruz. İhtiyaç sahibi kız evlatlarımız için kıyafet ve kitap kampanyaları yürütüyoruz. Hem kendimiz tanıtmak, hem de çalışmalarımızda desteğinizi istemek için sizi ziyaret ettik. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kadının toplumun kalkınmasındaki yerinin tartışılamayacağını ifade eden Vali Ümit, “Toplumlar ailelerden oluşuyor. Toplumların en büyük insanlık sorununun temelinde de kadın sorunu var. Kadın sorunlarının çözülmesi, toplumun sorunlarının da büyük ölçüde çözülmesi anlamına gelir. Çünkü toplumlardaki tüm bireyleri annelerimiz yetiştiriyor. Kadına şiddet sadece bizim toplumumuzun değil, tüm dünyanın sorunu ve insanlığın bunu çözmesi gerekiyor. Bu anlamda yaptığınız her iş, atacağınız her adım bu sorunun çözülmesi bakımından çok önemli. O bakımdan yapacağınız her işte, her platformda sizleri destekleyeceğiz. Çok anlamlı konuları seçip temas etmişsiniz. Sizlere gönülden teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.


Editör: E. Candan