Ercoşkun ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesini verdik

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "İkinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğimiz 15 Temmuz'da, atalarımızın bedelini kanlarıyla ödediği bu vatandan hainlere bir karış vatan toprağının asla verilmeyeceğini dünyaya gösterdik. " dedi.

Ercoşkun ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesini verdik
17.07.2017 - 08:44

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, "İkinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğimiz 15 Temmuz'da, atalarımızın bedelini kanlarıyla ödediği bu vatandan hainlere bir karış vatan toprağının asla verilmeyeceğini dünyaya gösterdik. Milletimiz meydanlardaki mücadelesiyle, ümmetin umudu, gönül coğrafyamızın lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve O'nun Büyük Türkiye için ortaya koyduğu tam bağımsızlık idealine sahip çıktı" dedi.

Ercoşkun, darbe girişimi karşısında "destan" olarak tanımladığı milli irade mücadelesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı ifadelerle teşekkürlerini sundu. Milletvekili Ercoşkun, ayrıca, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında kendisinin darbe karşıtı mücadelesinden de bahsederek, "O gece abdestimizi aldık ve bombalarla sarsılan Gazi Meclis'te milletimizin namusu ve bizlere kutsal emaneti olan milli iradeyi canımız pahasına savunduk. Ardından da FETÖ'nün hain yüzünü ve milletimizin o geceki haklı mücadelesini dünya ülkelerine anlattık. Mücadelemiz, FETÖ'nün fitne ateşini adaletle söndürmeye çalışarak sürüyor" diye konuştu.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk dakikalarında milli iradeyi savunmak adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giden ve "Meclis'in ışıklarını açan milletvekili" olarak hafızalara kazınan Milletvekili Ercoşkun, o geceye dair yaşantılarını anlattı, ardından da 1 yıllık süreci değerlendirdi.

"15 TEMMUZ'DA İKİNCİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ VERDİK"

Milletvekili Ercoşkun, şöyle konuştu: "FETÖ'nün milletimize namlu doğrultan, üzerlerine tanklar süren, havadan uçak ve helikopterlerle gece boyunca savunmasız insanlara bombalar yağdıran hainleri karşısında, yüce milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara akın etti. İkinci bir kurtuluş savaşı mücadelesi ruhu ve inancıyla, milletimiz, vatan için, bayrak için bedenlerini namlulara, tanklara, uçak ve helikopterlere siper etti. 249 vatan evladımızı şehit verdik, 2 bin 200'den fazla yaralı ve gazimiz oldu.

"O GECE ABDESTİMİZİ ALDIK VE BOMBALARLA SARSILAN GAZİ MECLİS'TE MİLLİ İRADEYİ SAVUNDUK"

O gece Meclis'te hazır bulunan milletvekili arkadaşlarımla birlikte bombardımanlarla sarsılan Meclis Genel Kurul Salonu'nda milli irade uğruna gerekli mücadeleyi ortaya koyduk. O gece ben ve milletvekili arkadaşlarım... Abdestlerimizi aldık, her şeye ama herşeye hazırlıklı olarak bekledik. Bombardıman nedeniyle moloz yığınına dönen Meclis'te milletvekili arkadaşlarımla tam bir dayanışma örneği ortaya koyduk. Herkes gözünü kırpmadan, bir an olsun Meclis Genel Kurulu'ndan ayrılmadan milli iradeyi savundu.

"MİLLETİMİZ MEYDANLARDA DESTAN YAZDI"

Medeniyet tarihimizin en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldığımız o gece yüce milletimiz meydanlarda bir destan yazdı. Kadını erkeği, genci yaşlısıyla, o gece milletimiz ortaya koyduğu birlik ve beraberlikle dik durmuş, al bayrağımızı gururla yükseltmiş, kardeşliği inançla savunarak, hainlere gereken dersi çekinmeden vermiş ve bu teröristlere haddini bildirmiştir.

"ATALARIMIZIN BEDELİNİ KANLARIYLA ÖDEDİĞİ BU VATANDAN HAİNLERE BİR KARIŞ VATAN TOĞRAĞI VERMEYECEĞİMİZİ DÜNYAYA GÖSTERDİK"

Bu milli irade mücadelesi tarihteki en yüce zaferler arasındaki yerini elbette alacaktır. Hain darbe girişiminin akamete uğraması sonrasında da Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duran, milli iradeden ve tam bağımsızlıktan yana saf tutan milletimiz günlerce, haftalarca meydanları boş bırakmadı. Sadece FETÖ'ye karşı değil, Türkiye üzerinde hain emelleri bulunan dünya ülkelerine karşı da bir duruş sergiledi. Atalarımızın bedelini kanlarıyla ödediği bu topraklarda demokrasi ve halkın iradesi dışında hareket ederek ülke yönetimini ele geçirmek isteyen ihanet şebekelerine verilecek bir karış vatan toprağı olmadığını dünyaya gösterdi. Milli şairimiz merhum Mehmet Akif'in de şu ölümsüz dizelerinde belirttiği gibi; "Âsımın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek; İşte çiğnetmedi nâmusunu, çiğnetmeyecek!"

"FETÖ'NÜN HAİN YÜZÜNÜ VE MİLLETİMİZİN HAKLI MÜCADELESİNİ DÜNYA ÜLKELERİNDE ANLATTIK"

15 Temmuz sonrasında bile bu eli kanlı terör örgütü, dünya ülkelerindeki maşaları aracılığıyla, uluslararası kamuoyunda Türkiye'yi karalamaya yönelik faaliyetler yürütüyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Meclis Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'ın talimatıyla, şahsım ve Türk Grubu Komisyon Başkanlığı'nı yürüttüğüm Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi'ndeki heyet üyesi milletvekili arkadaşlarımla birlikte, 15 Temmuz sonrasında, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'nun çok sayıda ülkesine ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerimizde, milletimizin FETÖ karşısında canını ortaya koyduğu haklı mücadelesini dünya kamuoyuna anlattık.

MİLLETVEKİLİ ERCOŞKUN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEŞEKKÜRÜNE ANLAMLI BİR TEŞEKKÜRLE KARŞILIK VERDİ 

15 Temmuz'da, o büyük ihanet gecesinde, Meclis çatısı altında milli iradeyi savunan şahsım ve arkadaşlarıma, darbenin akamete uğraması sonrası bizlere teşekkür eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım olarak da kamuoyunun huzurunda teşekkür etmek istiyorum. FETÖ'nün 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirdiği katliamları anlatmak ve Türkiye'nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğini uluslararası kamuoyunda anlatmak üzere gittiğimiz ülkelerde, tam bağımsızlık uğruna ortaya koyduğu dik duruş sayesinde, kendisinin bir dünya lideri olduğunu ortaya koyması yanı sıra İslam ve gönül coğrafyamız ülkelerde büyük bir ulusun temsilcileri olarak, itibarı yüksek, insan onuruna ve gururuna yakışır şekilde ağırlandık. Son ziyaret ülkesi Fas'ta Hükümet Başkanı Sayın Othmani'nin bizleri ülkesinde evinin kapılarını açarak ağırlaması bu örneklerden sadece biri. Bizlere bu onuru ve gururu yaşatan, her nerede olursa olsun, her daim başımızı dik tutan devlet başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, kendisinin ümmetin ve insanlığın umudu olduğuna tanık olduğum coğrafyalarda taşıdığım gurur ve mutluluk için şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

"MÜCADELEMİZ BİTMEDİ, FETÖ'NÜN FİTNE ATEŞİNİ ADALETLE SÖNDÜRECEĞİZ"

Mücadelemiz henüz bitmedi! Bundan sonraki süreçte en önemli aktörün adalet olduğunu çok iyi biliyoruz. Amacımız adaleti tesis etmek ve suçlu olanların hak ettikleri cezaya çarptırılmasıdır. Sincan'da FETÖ sanıklarının yargılandığı duruşmaları sadece parti genel merkezimiz görevlendirmesi sorumluluğu ile değil, Meclis'te temsil ettiğim Bolulu vatandaşlarımız ve milletimiz adına yakından takip ettim. Şehitlerimizin, gazilerimizin, ailelerinin, o gece vatan aşkı için yanıp tutuşan yüreklerin hesabını sormak için mahkeme salonlarındaki yerimizi aldık. FETÖ'nün yakmış olduğu fitne ateşinin, toplumu karıştırmaya yönelik hain girişimlerinin ancak ve ancak adaletle söndürülebileceğine inanıyor, bu mücadele sürecinin tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diliyorum.

"KAHRAMAN MİLLETİMİZE SAYGI, SEVGİ VE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Bu duygu ve düşüncelerle, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum. İradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."


Editör: E. Candan