Bolu Saadet Partisinde kongre heyecanı

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Bolu Saadet Partisinde kongre heyecanı
10.07.2017 - 12:48

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Kongrede tek aday olan İsa Aydın Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanlığına seçildi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun da katıldığı kongre, divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

Ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden kongrede raporların okunmasının ve ibrasının ardından konuşmalara geçildi. Kongrede ilk konuşmayı Merkez İlçe Başkan Adayı İsa Aydın yaptı.

Aydın, “Asrın davası olan milli görüşün bir eri olmak, bizim için en önemli payedir. Davamızı her zaman evimizden işimizden üstün tuttuk. Ve bu bize bereket oldu. Üzerime yüklenen yükün farkındayım. Bundan sonraki sorumluluğum buna layık olmaktır.” diye konuştu. Aydın’ın konuşmasının ardından, Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya konuşmasını yaptı.

Çetinkaya şöyle konuştu; “Yeryüzünde Hakkın ve adaletin gerçekleşmesi, zulümlerin tamamen ortadan kalkması için mücadele eden Saadet Partisinin bir mensubu olmaktan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Çünkü bu dava, Önce Ahlak ve Maneviyat der. Çünkü bu dava, Adil bir düzeni savunur. Çünkü bu dava, faize ve sömürüye karşıdır. Çünkü bu dava manevi ve ahlaki eğitimi esas alır. Materyalist eğitime karşıdır. Çünkü bu dava zalimlerle işbirlikçi değil, onlarla beraber değil, daima mazlumların yanındadır. Daima mazlumun hakkını savunur. İşte bu özelliklerinden dolayı bu davada olmayı bir şeref kabul ederiz. Bu davada çalışmayı en önemli vazife addederiz.

Bugün Genel Başkanından sandık temsilcisine kadar, ana teşkilat, kadın kolları gençlik kolları ve diğer milli görüşçü kuruluşlar ile birlikte, büyük bir aşk ve heyecan ile emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Vazifemiz aziz milletimiz; bu şanlı yola en güzel lisanla davet etmektir. Zira bu hak davaya gönül vermiş samimi insanlar şuna kesin olarak inanmışlardır ki, Zafer inananlarındır.”

Kongrede son konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Karamollaoğlu şöyle konuştu; “Bizimle birlikte çalıştıktan sonra ayrılarak AK Parti’yi kuran arkadaşlarımız milli görüş gömleğini çıkarttıklarını, Avrupa Birliği’ni bir medeniyet koruyucusu olarak gördüklerini ilan ettiler. Bugün hala bu noktada ısrarcılar. Avrupa Birliği bütün kapılarını kapatmasına rağmen ısrarcılar. İkinci olarak, ülkemizi bölmek isteyen, topraklarımız üzerinde hak iddia eden İsrail ve Amerika’yı stratejik ortak olarak görmekteler. Amerikan Başkanı bizim Cumhurbaşkanımızın gözüne baka baka onun ‘Bu PYD değil, PKK’dır, bunları siz dost kabul edemezsiniz’ demesine rağmen, PYD’ye en büyük desteği verdi. Güçlenerek kalkınan bir Türkiye modeli değil, faizci, liberal, kapitalist sistemi benimseyen bir ekonomik modelle Türkiye’nin ekonomik meselelerini halledeceğiz dediler, edemediler. Şimdi şartlar çok değişti, bir şey ortaya çıktı. Evet bugün, iktidarda olan arkadaşlarımız, başörtüsü meselesini çözdüler, imam hatip okullarının yeniden açılmasını sağladılar. Türkiye’de bir takım hareketlere giriştiler, yollar, köprüler yaptılar, tüneller yaptılar. Ama Türkiye’nin güçlendirme konusunda başarılı olamadılar. Terörü önleyemediler, bir zaman barış süreci diye bir süreç yaptılar, arkasından terör daha büyük bir güçle ortaya çıktı. Terör bugün artarak devam ediyor. Çünkü siz lafla, kuru muhabbetle, çözemezsiniz. Problemleri çözmek için bir planınızın, projenizin olması gerekir. Nasıl çözeceğinizi önce siz tasarlayacaksınız, onu tatbikata koyacaksınız. Millete de göstereceksiniz. Bu arkadaşlar proje yapmayı bilmiyor.”

Kongrede Karamollaoğlu’nun konuşmasının ardından oy işlemine geçildi. Seçimlerin sonucunda Merkez İlçe Başkan Adayı İsa Aydın, tek aday olarak başkan seçildi. Yönetim Kurulu listesinde ise asıl üyelerden 14 kişi ve yedek üyelerden 15 isim yer aldı.


Editör: E. Candan