Belediyeden engellilere tablet bilgisayar

Bolu Belediyesi tarafından şehir merkezinde yaşayan 224 engelli vatandaşa tablet bilgisayar armağan edildi. Belediye Nikah Salonu’nda gerçekleşen dağıtım törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Belediyeden engellilere tablet bilgisayar
29.03.2017 - 11:02

Bolu Belediyesi, bir ilke imza atarak engellilere tablet bilgisayar hediye etti. İl merkezinde yaşayan 45 yaş altı 224 zihinsel engellinin tablet bilgisayarlarına kavuştuğu dağıtım törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Bakan Çavuşoğlu, engelliler ile ailelerinin katılımıyla gerçekleşen program için geldiği Belediye Nikâh Salonu önünde Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ekrem Çetinkaya, Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, MHP İl Başkanı Adem Evcil,  belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Yılmaz: “Sekiz yıldır laptop bilgisayar hediye ediyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak kürsüye çıkan isim Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz oldu. Yılmaz, konuşmasında Türkiye’de başka hiçbir belediye de örneği olmayan bir çalışma yaptıklarını anlatarak; “Özel bir programda burada bir aradayız. Engelli kardeşlerimiz neredeyse toplumumuzun %10’unu oluşturuyor. Bizler de birer engelli adayı olarak engelli kardeşlerimiz ile birlikte mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Bolu Belediyesi olarak sekiz yıldır Bolu’da bir okuldan mezun olup 4 yıllık bir üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere bilgisayar dağıtan bir tek belediyeyiz. Yetmedi bunun yanında yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerimize de artık bilgisayar dağıtıyoruz. O da yetmedi hafızlığı bitirenlere de bilgisayar hediye etmeye başladık” diye konuştu.

“Sekiz yıldır Türkiye’de başka hiçbir ilde yapılmayanı yapıyoruz”

Yılmaz, Türkiye’de yine hiçbir belediyenin yapmadığı hasta ziyaretlerinden de bahsederek “Bolu Belediyesi olarak bunun yanında Türkiye’de hiçbir belediyenin yapmadığı bir projeyi daha yaklaşık yine sekiz yıldır gerçekleştiriyoruz. Bolu Belediyesi, AK Parti il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlıkları, Sağlık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Kızılay’ımız ile birlikte hemen hemen 8 yıldır hasta ziyaretleri yapıyoruz. Bu ziyaretlerde devleti milletin ayağına götürüyoruz. Dün hastalandığınızda bir hastanede hemen size şunu soruyorlardı. Sigortalı mısınız? Bağ-kurlu musunuz? Emekli Sandığına mı bağlısınız? Bunlardan birisi yoksa ölseniz de olurdu. O dönemlerden bugünkü dönemlere geldik” dedi.

“Bu projenin ilk adımları hasta ziyaretleri sırasında atıldı”

Yılmaz, son olarak engelli vatandaşlara bilgisayar dağıtımının ilk adımlarının hasta ziyaretleri sırasında atıldığını belirterek şöyle konuştu:

“İşte bu ziyaretler esnasında engelli ailelerden bazıları bizden engelli çocukları için bilgisayar istediler. Bizde istişarelerimiz neticesinde engelli vatandaşlarımıza da bilgisayar dağıtma kararını meclisimizden çıkardık. İlk uygulamasına da bugün geçiyoruz. Sayın Bakanımızın da teşrifleri ile inşallah bugün çok özel bir çalışmanın startını vermiş bulunuyor ve bundan sonra belediyecilik tarihi boyunca bunun devam edeceğini temenni ediyorum. Böyle özel bir programa geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, çalışmaları içerisinde Bolumuza gelen Bakanımıza da özel olarak tekrar çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”    

Küpçü: ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir anlayışın temsilcileriyiz

Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de Belediye Başkanı Yılmaz’dan sonra yaptığı konuşmasında, sosyal devlet anlayışının vatandaşı merkeze koyan bir anlayış olduğunu belirterek, “Bizlerde ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir anlayışın temsilcileriyiz.  Devletimiz, belediyelerimiz bu anlayış ve bu aşkla hizmet ediyor. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Baruş: Bolu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum

Engellilerin toplumda hak ettiği değeri görmeleri için yerel yönetimlerin önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Bolu Valisi Aydın Baruş da “Bugün de böyle bir çalışmanın gerçekleştirilmesine şahit oluyoruz. Bolu Belediyesi’ne engelli çocuklarımızın ve gençlerimizin dünyasını genişletecek, yaşamlarını renklendirecek tablet bilgisayarları dağıttığı için çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu: “En çok sosyal politikaları beğeniyorum”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise törende yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 15 yılda uyguladığı politikalara değindi. Çavuşoğlu, “15 senede AK Parti’nin birçok politikasını övebiliriz. Ama ben bir Dışişleri Bakanı olarak AK Parti iktidarının en çok hangi politikasını beğeniyorsunuz derseniz; sosyal politikalar derim.” dedi.

İnsanı merkeze almayan hiçbir politika başarılı olamaz”

“Esasen bizim dış politikalarımızın esas unsuru olan girişimci politikanın yanı sıra vicdani ve insani dış politikadır.” diyen Dışişleri Bakanı, “İnsanı merkeze almayan hiçbir politika başarılı olamaz. Bizim en başarılı politikalarımız sosyal politikalarımızdır. Sağlıkta öyle… Bugün yurtdışında başına bir şey gelip uçak göndermediğimiz yok. Hiçbir vatandaşımızı çaresiz bırakmayız.” diye konuştu.

“Belediye Başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum”

Bakan Çavuşoğlu, engellileri günlük hayatta pozitif tutabilmek için her türlü imkanı seferber edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu, “Aynı şekilde yerel yönetimlerimizi de aktif tutmamız lazım ki; ben Bolu Belediye Başkanımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Sayın başkanımızın şahsi işleri için bilgisayar kullanmadığı halde bugün engelli kardeşlerimize tablet dağıtması çok anlamlı. Gerçekten gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca üniversiteye giren, master-doktora programlarına başlayan ve yine hafızlığı bitiren kardeşlerimizi ödüllendirdiğiniz için de yine eğitime bu denli büyük destek verdiğiniz için de sizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleşen protokol konuşmaları sonrasında Bakan Çavuşoğlu, beraberindekilerle engelli vatandaşlara bilgisayarlarını teslim etti.

Öte yandan Bolu Belediyesi, başarılı öğrencileri desteklemek amacıyla başlattığı “Eğitime %100 destek” projesi kapsamında, şu anda kadar çoğunluğu 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilerden oluşan 8 bin öğrenciyi bilgisayarla ödüllendirmişti.


Editör: E. Candan