Küpçüvesayet sistemi sona erecek

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu risklerin ortadan kalkacak ve Türkiye’de demokrasi çıtası yükselecek" dedi.

Küpçüvesayet sistemi sona erecek
24.03.2017 - 16:26

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte vesayetin sona ereceğini ve demokrasinin sınıf atlayacağını söyleyen AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu risklerin ortadan kalkacak ve Türkiye’de demokrasi çıtası yükselecek" dedi.

Sandallar Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda; AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu ve AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, Referandumda destek istediler.

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Siyasiler genelde seçim zamanları milletin kapısını çalar ve biz şöyle çalıştık, biz böyle çalıştık diye anlatmaya başlarlar. Ama çok şükür ki AK Parti kurulduğu 15 yıldan bu yana AK Parti Ailesi olarak seçimden seçime milletimizin kapısına gelip, milletimizin huzuruna çıkan, milletimizin huzurunda divana duran bir parti olmadık. Bugüne kadar girdiğimiz her seçimde de bunun karşılığı olarak milletimizin teveccühünü hep gördük. Bu anlamda da 15 yıldır AK Partiye verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum" dedi.

"Vesayet Düzeni Sona Erecek"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte vesayetin sona ereceğini ve demokrasinin sınıf atlayacağını söyleyen AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü de yaptığı konuşmada; "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile darbeler artık tarihe karışacak. Türkiye’deki mevcut sistem darbelere zemin hazırlamaktadır. Artık darbelere zemin hazırlayan bu sistemi değiştirmek hem istiklal hem de istikbal meselesi haline gelmiştir. Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayet güç kazanıyor ve ülke dış müdahale ve operasyonlara açık hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu risklerin ortadan kalkacak ve Türkiye’de demokrasi çıtası yükselecek" ifadelerini kullandı.

Son olarak Sandallar Mahallesi halkına hitap eden AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu da; "Türkiye son iki yıl içerisinde dünyada hiçbir ülkenin kalmadığı kadar teröre maruz kalan bir ülkedir. Ülkemizin huzuru, güvenliği ve istikrarı bölgedeki bütün terör örgütleri tarafından tehdit edilmektedir. Dünya genelinde yaşanan karmaşa ve bölgemiz özelindeki yıkım ve felaketler Türkiye’nin hiç olmadığı kadar etkin ve sonuç alan bir sisteme geçişini gerekli kılmaktadır. Türkiye bu zamana kadar terörle en üst seviyede mücadele vermektedir. Ülkemiz gerek Suriye’de çözüm bulma gerekse de terör örgütleriyle mücadele konusunda öncü bir rol üstlenmeye devam etmektedir. Ülke olarak kararlı bir şekilde terörün kökünü kazımak için mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Öte taraftan, daha hızlı düşünen, daha hızlı organize olan, daha hızlı kararlar veren ve bunu anında uygulamaya geçiren bir yönetim sistemine de acil ihtiyacımız duyulmaktadır. İç ve dış güvenliği tam olarak sağlamak, terör eylemlerini en aza indirmek, terör örgütlerine diz çöktürmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bugünün dünyasında Türkiye için elzemdir" dedi.


Editör: E. Candan