Dular mazlumlar için

İstanbul'dan yola çıkan ve toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak konvoy, Bolu'dan yola çıktı

Dular mazlumlar için
16.12.2016 - 10:05

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde İstanbul'dan yola çıkan ve toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak konvoy, Bolu'dan yola çıktı.

Konvoy, Bolu'da D-100 karayolunun Yaşam Kent kavşağı yakınlarında İHH Bolu yöneticileri ve çok sayıda vatandaşça karşılandı.

Bolu'dan da katılımın olduğu konvoy, polis ekipleri eşliğinde kent merkezinden geçerek Ankara'ya hareket etti. Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakçı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Suriye’de savaş altıncı yılını doldururken çatışmalar ve katliamlar tüm hızıyla devam ediyor. Her geçen gün şehirlerle birlikte insanlar ve umutları yok oluyor." diye konuştu.

Bin yılı aşkın süredir ayakta duran tarihin yok edildiğini, okul, hastane ve mabetlerin vurulduğunu anlatan Sarımsakçı, şöyle devam etti: "Bomba ve kurşunların yağdığı, barut, kan ve ölüm kokan sokaklarda kardeşlerimiz açlık ve susuzlukla boğuşuyor.

Milyonlarca Suriyeli 6 yıldır ya başka ülkelerde hiç tanımadığı insanların vicdanına sığınmış, sadece gözlerinin içine bakabilmiş ya da kurşun ve şarapnel parçaları onların bedenlerine sığınmış. Ardından binlerce yetim, parçalanmış insanlar ve en acısı da minik bedenlerin gözlerimiz önünde parçalanmasıdır." Sarımsakçı, Batı'nın her zamanki gibi üç maymunu oynadığını ifade ederek "Bilinsin ki sınırların hükmü ancak haritalar üzerindedir.

O yüzdendir ki savaşın başından bugüne kadar İHH olarak ve sizlerin desteği ile elimizden geleni canla başla azimle yerine getirmeye çalışıyoruz. Halep de birdir, Bolu da.. Farkı yoktur." görüşünü kaydetti.


Editör: E. Candan