Özler Kusursuz dost arayan dostsuz kalır

Göynük İlçe Milli Eğitim ve bağlı okulları faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Özler Kusursuz dost arayan dostsuz kalır
29.04.2016 - 17:10

Göynük İlçe Milli Eğitim ve bağlı okulları faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Göynük ilçesine atandığı günden beri birçok faaliyet, konferans, sosyal etkinlik ve projeye imza atan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit, son olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Ali Özler’i Göynük’te misafir etti.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Göynük Belediye Konferans salonunda düzenlediği programa konuşmacı olarak Muğla Üniversitesinde Yardımcı Doçent Doktor olan Mehmet Ali Özler’i çağıran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İnsan- Aile - İletişim ve Şükür konusunda konferans verdi.

Programa İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Demiröz, Ak Parti İl Encümeni Mustafa Bayraktar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit, ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Elaydın’ın yanı sıra Müftülük personeli, Orhan Çalış Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencileri ile birlikte velilerden de katılım oldu.

Genç Seda Kur’an-ı Kerim okuma yarışmasında ilde derece yapmış olan Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisinin okuduğu Kur’an tilaveti ile başlayan konferans,  programın ev sahipliğini yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit’in yaptığı selamla konuşması ile devam etti.

ŞİT: İLK İNSAN HZ. ÂDEM’Dİ VE O BİR PEYGAMBERDİ

Göynük İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit konuşmasına, "Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları" kapsamında; insan- Aile- İletişim ve Şükür konularında ve " bir insan olarak kendimizi tanımanın önemi, çalışma hayatında iletişimin önemi, başarının yolları hakkında fikir ve tecrübelerini paylaşmak amacıyla Anadolu’muzun ve Bolu’muzun en şirin ilçesi Göynük’e bizi kırmayarak gelen Köyceğiz Meslek Yüksek Okulu Müdürü, aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler Hocamıza teşekkür ediyor,  şükranlarımızı sunuyoruz, diyerek başladı.

Geçmişte ülkemizde Darvinizm ve Ateizm rüzgârlarının estirildiği dönemlerde insanımızı Allah inancından uzaklaştırarak, kul ile yaradanı arasına duvarlar örüldüğünden bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit, konuşmasını şöyle sürdürdü: küçük bir kâinat nevinden olan insanı ve büyük bir insan gibi olan kâinatı yaratan bir yaratıcının olduğu inancından insanımızı uzaklaştırmak için, insanın maymundan geldiğinden, insanın düşünen bir hayvan yada konuşan bir hayvan olduğundan bahsedilmiş. Ama bizim inancımızda ilk insan Hz. Âdem’dir. Ve o bir peygamberdir. Yani ne konuşan bir hayvan, ne de düşünen bir hayvan değiliz. Hele hiç birimizin atası maymundan falan da gelmedi. Biz insanız, Bizi yaratan bir yaratıcı var, oda Allah’tır, diyerek dinleyicilerin insanın kim olduğunu, nerden geldiğini, nereye gittiğini merak ederek, araştırmaları tavsiyesinde bulundu.   

ÖZLER: KUSURSUZ DOST ARAYAN, DOSTSUZ KALIR

İlçe Milli Eğitim Müdürünün konuşmasından sonra kürsüye çıkan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, 'Aile Kurumu nasıl çalışır? Nasıl iyi anne baba olunur? Mutlu ve huzurlu bir aileye giden yollar nelerdir?' sorularına cevaplar verip aile eğitiminin eksikliğinden ve çözüm yollarından bahsetti.

Ülkemizde ve dünyada boşanma oranlarının hızla artığına değinen Mehmet Ali Özler, “Kusursuz dost arayan dostsuz kalır, arkadaşlarımızın, dostlarımızın kusurlarını değil güzelliklerini bulmaya, görmeye çalışalım” diye konuştu. 

Özler, bir ailenin temelinin kadın, çatısının erkek olduğunu, hayatın bir sınav olduğu bilincinde olan ailelerin, sevgi, saygı, sabır, sadakat, zarafet ve ziyafet şifrelerini kullanarak mutlu bir aile olabileceklerini ifade etti. Özler, çocukların ailede aldıkları eğitimin kişiliklerinin oluşmasında en önemli etken olduğunun altını çizdiği konferansta, ailenin çocuk eğitiminin en önemli aşaması olduğunun üstünde durdu.

YRD. DOÇ. DR. ÖZLER: ÖNCE ‘’İNSANI SEVMEK’’ GEREKİR

              Toplumun tüm katmanlarında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler veren Özler, önce bilgi ve iletişimin önemine vurgu yaptı. Hayatta başarılı olmak için altın kurallar üzerine bir sunum gerçekleştirdi.  Önce ‘’İnsanı sevmek’’ gerekir, diyerek selamlaşmanın önemine değindi. Mehmet Ali Özler, “dinle, düşün ve konuş” temasına herkesin uymasını istedi. Dedikoduyu hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini belirtti. Gidin büyüklerinizin, dostlarınızın elini öpün, gidin sevdiklerinize zaman ayırın, yoksa zaman sizi onlardan ayırır, diye konuştu.

              Olaylar karşısında sabretmemiz gerekir diyen Özler, sabrın bittiği yerde asıl sabır başlar, dedi. Dinleyicilerden ustalardan ustalığı öğrenmelerini ve kendilerini güncellemeleri gerektiğini belirtti.  Konuşmasının devamında İnsan iradesi ve niteliği üzerinde durdu.

Konuşmalardan sonra Yrd. Doç. Dr. Özler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şit’e ve İlçe Müftüsü Mehmet Şahin’e Üniversitelerinin görselini içeren birer plaket sündü. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Elaydın’ın Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler’e ilçenin simgesi haline gelen ‘Zafer Kulesi’ maketi ve Göynük’e ait yöresel bir tatlı olan uğut hediye etmesi ile program sona erdi.

Haber Elif Sarıhan


Editör: E. Candan