Hasta odasında hem tedavi gördü, hem eğitim aldı

Hatay’da camdan düşerek yaralanan ve feci kazada yürüme yetisini kaybeden 10 yaşındaki Mustafa Enes, Bolu’ya getirilerek tedavi altına alındı.

Hasta odasında hem tedavi gördü, hem eğitim aldı
22.02.2016 - 01:12

Hatay’da camdan düşerek yaralanan ve feci kazada yürüme yetisini kaybeden 10 yaşındaki Mustafa Enes, Bolu’ya getirilerek tedavi altına alındı.

Mustafa’nın İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 ay süren tedavi sürecinde adeta seferber olan sağlık çalışanları, Mustafa’nın tedavisi yanı sıra hastanede de olsa eğitimine devam etmesini sağladı. 

Hatay’da camdan düşerek yaralanan ve feci kazada yürüme yetisini kaybeden 10 yaşındaki Mustafa Enes, 3 ay önce Bolu’ya getirilerek, Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Minik Mustafa 3 ay süren tedavi sürecinin ardından taburcu olarak özlediği evinin yolunu tuttu. 

MUSTAFA’NIN HASTA ODASINDA EĞİTİM ALMASI SAĞLANDI

Minik Mustafa’nın 3 ay süren tedavi sürecinde sağlık çalışanları adeta seferber oldu. Doktorlarının eğitime devam etmesinde bir sakınca bulunmadığı yönündeki yaklaşımları üzerine, Minik Mustafa tedavisi süresince derslerinden de geri kalmadı.

İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, irtibata geçtiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden minik Mustafa için eğitim desteği istedi. Talep üzerine müdürlük Karacasu İlköğretim Okulu’nda görevli bir öğretmeni hastanede de görevlendirdi ve minik Mustafa’nın hasta odasında bile olsa yaşıtları gibi eğitim alması sağlandı. 

MUSTAFA’NIN YÜZÜNDEKİ DÜNYALARA BEDEL MUTLULUK OBJEKTİFLERE YANSIDI

Mustafa’nın tedavisi yanı sıra aldığı eğitimden duyduğu mutluluk öğretmeninin diğer öğrencileriyle birlikte kendisine yaptığı ziyarette gözler önüne serildi. Mustafa, ziyarette, kendisiyle aynı öğretmenden eğitim alan; ancak daha önce hiç tanışmadığı sınıf arkadaşlarını ziyarette tanıma fırsatı buldu. Mustafa’nın, hastaneden ayrılmaya hazırlandığı, tedavisinin son günlerinde gerçekleşen bu ziyarette, objektiflere de yansıyan görüntülerdeki mutluluğu hastanedeki sağlık çalışanlarına da büyük sevinç yaşattı. 

HASTANE YÖNETİMİ MUSTAFA İÇİN MESAJ YAYINLADI

Sağlığına kavuşmasıyla Bolu’dan memnun ayrılan Mustafa’nın ardından İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Mustafa Enes’e sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir ömür diliyor; Bu süreçte yardım ve ilgisini esirgemeyen Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karacasu İlköğretim Okulu İdarecileri ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.


Editör: E. Candan