İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapıldı.

İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtıldı
5.02.2016 - 11:09

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa tekerlekli sandalye dağıtım töreni yapıldı.

Bolu Turizm ve Otelcilik uygulama otelinde gerçekleştirilen törende engelli vatandaşlarımız için üç (3) adet akülü ve altı (6) adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirildi. Törene Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende Kemal Demirel, Alaaddin Yılmaz ve Ünal Coşkun’un konuşmalarının ardından akülü araba ve tekerlekli sandalyelerin dağıtımı gerçekleştirildi.

“Sadece engellileri değil sağlıklı insanları da kurtarmak için dünyaya açılıyoruz”

Törende bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Demirel Bolu’ya ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a olan sevgisini dile getirerek, “Bugün çok daha anlamlı bir şekilde buraya geldik. Biz 23 yılı geride bıraktık, özellikle 18 yıl önce 2016 ile ilgili bir tarih verdik, Allah nasip etti 2015 Aralık ayı sonunda Çırağan Sarayı’nda bir davet verdik. Ankara’da Derneğimizin temsilciliğini oluşturmayı başardık ve sadece sorun Türkiye ile ilgili değildi ve Dünya ile ilgili olduğu için Ankara’daki bu temsiliyette de Türkiye’yi aştık ve artık uluslararası boyutlara adım attık. Bu arada da Bolu o kadar çok nefes alma durağımız oldu ki, dedik ki Bolu’ya da uğrayalım ve o nefes yolculuğu Dünyaya yayılsın. Bir konuda dikkat çekmek istiyorum, biz bu sefer engelliler ile ilgili yola çıkmıyoruz. Sağlıklı insanları uyarmak için yola çıkıyoruz. Farkında değiller, engelli şekli farklılaştı. Sağlıklı görünenler bizlerden daha problemliler. Biz sizlerden çok daha iyiyiz hem de mükemmeliz. Çünkü tabiatımızı koruyoruz. Tabiatını koruyamayan ne kadar yapılar varsa da kendi kendini boğma ile ilgili teori uzmanı oldular. Tabirlerimi yanlış anlamayın, sadece engellileri kurtarmak için değil, sağlıklıları da kurtarmak için Dünyaya açılıyorum. Çünkü kendinizle ilgili bilmedikleriniz o kadar fazla ki, sizlere sevgiyle, saygıyla kendi temanızı anlatmaya çalışacağız ve sizleri ne kadar kazanabilirsek o kadar engelleri kaldırıp ortak yaşama geçeceğiz” dedi.

“Asıl engel bizlerde”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Biraz önce Başkanın konuşmasını dinlerken tabii ki duygulandım. Kendisini engelli görmeyen bizler engelleri bir aşsak Dünya güllük gülistanlık olur ve savaşlar da olmaz. Asıl engel bizlerde. Tabi Kemal Bey ile de biz Belediye Başkanı olduğumuzdan bu yana birlikteliğimiz sürüyor. Sağ olsun Bolu’dan gelip geçerken burada bir nefes almayı sürdürmesi de bizleri sevindiriyor. Birkaç kardeşimize biraz daha hareket kabiliyeti sağlıyor ve biz de aynı çalışmayı o yokken de devam ettiriyoruz. Gücümüzün yettiği kadarıyla bedensel engellilerimizin sandalye eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz ve şehrimizi de engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilecekleri bir şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. Biz birlikte yaşamayı öğrenmek durumundayız. Daha önceki dönemlerde biraz böyle kendimizi engelli olduğumuz için meydana pek çıkartmıyor ve biraz da hakir görünürüz endişesi içerisindeydik. Kendi çocuklarımızı da hayatın içerisine katmakta zorlanıyorduk. Artık hem hükümet yetkilileri hem Devlet hem de Sivil Toplum Örgütleri ve Belediyeler bu işe sahip çıkmaya çalışıyor. Tabi bize bu işe sahip çıkmayı öğreten de Kemal Bey gibi bu işleri önden götürenler ve aynı zamanda Derneklerimiz. Ben bu konuda görev yapan herkesi kutluyorum. Bize görevlerimizi hatırlatan herkesi kutluyorum. İnşallah önümüzdeki süreçlerde Bolu bu konuda daha önder olacaktır. Eksikliklerimiz tabii ki var ama bu yılsonu itibari ile biraz daha farklı bir şehri hep beraber yaşayacağız. Bu şehri daha düzgün bir hale getirebilmek için sizlerin desteğine bu sene daha fazla ihtiyacımız olduğunu ve emrinizde olduğumu ifade ediyorum”

“Toplum bilinç kazandı ve engelliler de özgüven sahibi oldular”

Vali Yardımcısı Ünal Coşkun ise, ” Dernek Başkanımız gerçekten bizleri biraz daha aydınlatacak yol gösterecek çok güzel bir konuşma yaptı. Keza Belediye Başkanımız Bolu’muzla ilgili çok güzel haberler verdi. Bunlar mutluluk verici. Özellikle son dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulması dahi engelliler açısından çok önemli bir aşamaydı. Kemal Bey’in söylediği gibi bu toplumsal bilinci kazanmak bir aydınlanma oldu, toplum bilinç kazandı ve engelliler de bu anlamda özgüven sahibi oldular. Yani bizim sorunlarımızı çözmeye yönelik çaba gösteren insanlar var duygusu kesinlikle onlarda bir özgüven oluşturdu. Bu anlamda Allah Devlete millete zeval vermesin diyorum. İyi ki Devlet var, iyi ki Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz, iyi ki Bolu gibi bir kentimiz var” diye konuştu.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından tekerlekli sandalye ve akülü arabaların teslimi gerçekleştirildi. Tekerlekli sandalyesine ve akülü arabasına kavuşan engellilerimizin mutlulukları gözlerinden okunurken, engelli vatandaşlarımızın aileler Dernek Başkanı Kemal Demirel’e ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.


Editör: E. Candan