Kadın Doğum ünitesi acili yenilendi

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde yeni acil poliklinik ve müşahede biriminin hizmete açıldığını söyledi.

Kadın Doğum ünitesi acili yenilendi
28.01.2016 - 11:50

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde yeni acil poliklinik ve müşahede biriminin hizmete açıldığını söyledi.

Op. Dr. Tahaoğlu, yeni sağlık yatırımlarının hizmete açıldığı ilk gün ünitede hastalarla ve hasta yakınlarıyla bir araya geldi ve hasta memnuniyet durumunu yerinde gözlemleyerek, “Sağlıkta marka ve model olma hedefiyle gerçekleştirdiğimiz çalışmaları başarıyla sürdürüyoruz” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği’nin birlik çatısı altındaki hastanelere yönelik yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. Genel Sekreterliğini Op. Dr. Metin Tahaoğlu, Tıbbi ve İdari Hizmetler Başkanlığını Uz. Dr. Abdullah Danışman ve Mali Hizmetler Başkanlığını Ali Rıza Zor’un yaptığı Kamu Hastaneleri Birliği, son olarak İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde yeni acil poliklinik ve müşahede birimi hizmete açtı.

TAHAOĞLU, MİNİK HASTALARI ZİYARET ETTİ, ONLARA MORAL VERDİ

Tahaoğlu, yeni acil poliklinik ve müşahede biriminin hizmete açıldığı ilk gün hastanede incelemelerde bulundu. Tahaoğlu, yeni polikliniklerden yararlanan hasta ve hasta yakınları ile servislerde tedavi gören hastalarla bir araya geldi. Ziyaretlerinde minik hastalarla yakından ilgilenen Tahaoğlu, sağlık hizmetlerindeki memnuniyetlerini gözlemlemek üzere hasta yakınlarının görüşlerini aldı.

KADIN DOĞUM ACİL SERVİSİ YENİ İMKANLARLA HASTALARIN HİZMETİNDE

Ziyaretlerinin ardından ünitedeki yeni çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Tahaoğlu, şöyle konuştu: “Fiziksel mekanlarda iyileştirmelere ve yatak sayısını arttırmaya yönelik ünitemizde çalışmalar gerçekleştirdik. Burayı daha efektif kullanma adına yeni müşahede odalarımız açıldı. Yataklarımız yenilendi. Poliklinik odalarımız bir tane iken, ikiye çıktı. Ve Kadın Doğum Acil Servisimizde aynı bina içinde yeni yerine taşındı.

Özellikle gebe hastalarımız için, mahremiyete daha fazla özen gösteren, bu konuda daha hassasiyet sağlayabileceğimiz bina içerisinde yeni yerine taşındı ve bekleme alanları düzenlendi. Poliklinikler tadilattan geçirildi. Pazartesi gününden itibaren yeni çehresiyle hizmet vermeye başladı.” Ünitenin Müşahede Servisi’nde yatak sayısının 8’den 15’e çıkarıldığını aktaran Op. Dr. Tahaoğlu, “Servisimizin yatak kapasitesinde yaklaşık yüzde 100’e ulaşan bir artış sağlandı. Acile gelen ve gözlenmesi gereken hastalarımız, bundan böyle Acil’den ayrılmış müşahede bölümünden hizmet alabilecek” dedi.

Tahaoğlu, özellikle kış mevsiminde artan grip salgınları ile birlikte günde ortalama 700 çocuğa ve kadın hastaya ünitede sağlık hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.

TAHAOĞLU’NDAN EKİBİNE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR

Tahaoğlu, açıklamalarının sonunda, ünitede gerçekleştirilen çalışmalara katkılarından dolayı, Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi ve İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Abdullah Danışman, Mali Hizmetler Başkanı Ali Rıza Zor, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammed Emin Demirkol’a ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.


Editör: E. Candan